detector.media
06.11.2017 11:12
Апеляційний суд Києва розгляне скаргу адвоката Жанари Ахмет щодо тимчасового арешту
Апеляційний суд Києва розгляне скаргу адвоката Жанари Ахмет щодо тимчасового арешту
Сьогодні, 6 листопада, в Апеляційному суді Київської області відбудеться розгляд апеляційної скарги на рішення Києво-Святошинсього районного суду Київської області про тимчасовий арешт журналістки Жанари Ахмет з Казахстану

Про це повідомляється на сторінці «Дело Жанары Ахмет» у Facebook.

«Засідання мало відбутися ще 1 листопада, але через відсутність дозволу прокуратури Київської області Ахмет не була доставлена в зал суду, – йдеться в повідомленні. – Запрошуємо представників ЗМІ, правозахисні організації та громадських активістів взяти участь в сьогоднішньому засіданні».

Засідання відбудеться в Апеляційному суді Київської області о 16:00 на вул.Володимирська, 15.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістку Жанара Ахмет затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів. Пані Ахмет оголосила голодування.

2 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Гельсінсьій спілці віддати на поруки журналістку Жанари Ахмет з Казахстану. Депутатка просить Комітет свободи слова та інформаційної політики та Комітет з прав людини розглянути це питання.

2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури Київської області щодо обрання журналістки з Казахстану Жанари Ахмет екстрадиційного арешту.

Фото: скріншот відео з Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY