detector.media
05.11.2017 13:21
Депутата і власника газети Сергія Самарського могли вбити через його проукраїнську позицію
Депутата і власника газети Сергія Самарського  могли вбити через його проукраїнську позицію
Власник газети «Северодонецкие страсти», депутат міської ради Севєродонецька (Луганська область) Сергій Самарський, який був убитий у ніч на 3 листопада, неодноразово отримував погрози.

Про це Liga.net повідомила екс-очільниця Луганської області Ірина Веригіна, яка знала його по спільній роботі в партії «Батьківщина» протяом 10 років. 

«Він (Самарський, - ред.) до 2014року був в севєроднецькій «Батьківщині». У 2014 році йому погрожували російські бойовики, викрали, катували, ми звільняли його з підвалів СБУ, а потім допомогли виїхати на Західну Україну для реабілітаці», - зазначила вона. 

За її словами, це однозначно - політичне вбивство, оскільки Сергій Самарський займав активну проукраїнську позицію. «Весь бізнес Сергія залишився в Луганську, він хотів бути мером Севєродонецька і зробити місто по-справжньому українським», - додала вона. 

Водночас саступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука зазначив у себе в Facebook, що найімовірнішими версіями можуть бути дві: політична діяльність і бізнес. 

«У Севєродонецьку вже близько двох років триває протистояння між мером і міською радою. Глава фракції Оппоблока в міськраді за одну ніч після виборів знайшов порозуміння з депутатами з «Батьківщини» і радикальними "патріотами" і створив своє царство в місті. Навколо цього тривають численні судові позови до сих пір», - підкреслив він. 

Тука додав, що одночасно вже близько року надходять численні скарги від підприємців Луганської області на тиск з боку обласної влади. 

«Відбувся досить гучний скандал з блокуванням вулиць в Севєродонецьку. Відомому активісту Олександру Романовському (Батьківщина, - ред.) нещодавно спалили будинок. Неодноразово говорив про те, що мене турбують негативні зміни в області, які відбуваються останнім часом», - сказав Георгій Тука. 

Як повідомляв «Детектор медіа», у ніч на п'ятницю, 3 листопада, у Сєверодонецьку знайшли вбитим власника місцевої газети «Северодонецкие страсти» депутата Севєродонецької міськради, радника мера міста Сергія Самарського. Слідство розглядає кілька версій вбивства, головна з них – політичні мотиви.

Поліція назвала основні версії причин вбивства депутата в Сєвєродонецьку - вбивство, пов'язане з політичною, правозахисною діяльністю і активною громадянською позицією, розбійний напад та вбивство, пов'язане з бізнесом. Крім основних версій вбивства депутата міської ради Сєвєродонецька Сергія Самарського, названих раніше, розглядаютьсяжурналістська діяльність і неприязні стосунки.

Народний депутат Сергій Шахов («Воля народу») готовий винагородити будь-якого громадянина, хто зможе надати повноцінну і правдиву інформацію стосовно вбивства Сергія Самарського сумою у 100 тисяч гривень.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY