detector.media
04.11.2017 17:07
Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат
Всі листи на адресу Олега Сенцова в Якутії відправляли до Москви - адвокат
Управління Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП) по республіці Саха (Якутія) повідомило про «проведення службової перевірки» через скарги українського режисера Олега Сенцова, якому не доставляють всю кореспонденцію.

Про це 3 листопада повідомляє «Крим.Реалії».

Зазначено, що управління ФСВП відреагувало на лист Олега Сенцова, що був опублікований на сайті вищевказаної організації 30 вересня. У листі він вказав, що за рік якутський опервідділ видав йому на руки тільки дві листівки: одну на Новий рік і другу – на день народження. У зв'язку з цим начальник управління ФСВП Росії по Республіці Саха (Якутія) Тарасов пообіцяв створити комісію для проведення службової перевірки за фактом наявності ознак дисциплінарного проступку співробітників.

Як повідомляє сайт організацїї, в ході перевірки наглядового органу встановили, що в 2016 року на ім'я Сенцова надійшло 58 листів, в цьому – 15. В управлінні ФСВП стверджують, що всі зазначені листи вручили засудженому.

Проте адвокат Сенцова Дмитро Дінзе стверджує, листи до засудженого не доходять, йому віддали тільки одну листівку на Новий рік і одну на день народження. «Співробітники йому сказали, що всю його кореспонденцію пересилають в Москву», – розповів Дінзе.

Раніше адвокат повідомив, що український режисер Олег Сенцов перебуває у виправній колонії № 8 («Білий ведмідь») у місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу РФ.  Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Як повідомляв «Детектор медіа», два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY