detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
03.11.2017 16:00
Журналістка «Наших грошей» Марина Ансіфорова отримала нагороду Free Press Awards 2017
Журналістка «Наших грошей» Марина Ансіфорова отримала нагороду Free Press Awards 2017
2 листопада у Гаазі Марина Ансіфорова, з команди журналістів-розслідувачів Дениса Бігуса, отримала міжнародну нагороду Free Press Awards 2017 в номінації Newcomer of the year за висвітлення судової реформи в Україні

«Детектору медіа» журналістка повідомила, що це її перша нагорода.

«Фактично це моя перша нагорода. Я думаю, що це нагорода швидше за ідею Дениса Бігуса та Аліси Юрченко, які рік тому вирішили в рамках судової реформи створити програму про суддівство. Працюючи в цій тематиці, ми плавно перейшли висвітлювати цю тему в основний проект "Наші гроші". І ця нагорода – за цілеспрямоване вузьке висвітлення цієї теми», – прокоментувала пані Ансіфорова.

Журналістка також повідомила, що на конкурс можна було подаватися будь-кому, проте представники Free press Unlimited самі відбирали для номінації, на їх думку, найбільш гідних кандидатів.

Як повідомляється на сайті bihus.info, за перемогу в номінації Newcomer of the year та спеціальну стипендію від фонду ім. Ганса Верплоега змагались також журналісти з Філіппін та Еквадору. 

Свою перемогу пані Ансіфорова присвятила колегам, які стикаються з погрозами та насильством через журналістську діяльність.

За повідомленням bihus.info, від старту судової реформи у жовтні 2016-го, Марина Ансіфорова слідкувала за її перебігом, викриваючи суддів-корупціонерів. Спочатку у спецпроекті “Наші гроші. Досудилися”, згодом - у сюжетах головної програми “Наші гроші”, вона розповідала про приховані статки суддів і порушення в деклараціях, незаконне збагачення та хабарі, махінації із службовими квартирами.

Нагадаємо, 7 червня в Капітолії Когресу США журналіст-розслідувач, автор і ведучий програми «Наші гроші» та засновник проекту «Декларації» Денис Бігус отримав від Національного фонду підтримки демократії (NED) міжнародну премію Democracy Award-2017 за досягнення у боротьбі з корупцією.

На фото - Марина Ансіфорова

Фото: bihus.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY