detector.media
03.11.2017 13:33
Стартувала підготовка до зйомок фільму «Додому» номінанта Берлінського кінофестивалю Нарімана Алієва
Стартувала підготовка до зйомок фільму «Додому» номінанта Берлінського кінофестивалю Нарімана Алієва
В Україні розпочалася робота над фільмом «Додому» українського режисера кримськотатарського походження, номінанта Берлінського кінофестивалю Нарімана Алієва. Продюсером фільму є Володимир Яценко, який нещодавно завершив роботу над картиною «Ворошиловград».

Про це повідомив «Детектору медіа» режисер Наріман Алієв

Традиційна для режисера проблематика сімейних відносин, різниці поколінь і конфлікту батьків і дітей отримає освітлення і в новому проекті. Центральною темою його творчості залишається Крим, життя кримських татар в сучасних реаліях анексії півострова.

«Додому» - перший повнометражний фільм Нарімана Алієва і перший, зйомки якого проходитимуть на материковій частині України. Через складні взаємини головних героїв - батька і сина - картина покаже, як політичні події останніх років відбилися на житті кримських татар. Дія фільму розгортається в різних точках України: герої їдуть з Києва до Криму. Фільм продемонструє, як уздовж цього шляху змінюється життя людей, їх побут і настрої.

«Кажуть, що моє кіно спекулює ситуацією, пов'язаною з Кримом і кримськими татарами. Але я планую і далі працювати з цією темою, це значна частина мого життя, мене самого. І чим більше режисерів буде «спекулювати» на темі Криму - тим краще. Думаю, кожен кримськотатарський художник, у якого є можливість заявити про нашу культуру на міжнародних майданчиках, зобов'язаний це робити. Це наш особистий внесок у боротьбу за свободу і данина тим, хто бореться і боровся до нас», - розповів пан Алієв.

Нову роботу Алієва вже відзначили в професійній кіноспільноті. Проект фільму відібраний для участі на Baltic Event Co-Production Market - індустріальній секції Талліннського кінофестивалю «Темні ночі».

Початок зйомок запланований на літо 2018 року. Виробництвом фільму займеться студія LimeLite, продюсер - голова Громадської ради при Держкіно України Володимир Яценко.

«Це фільм, який порушує одразу кілька важливих тем: починаючи від вічної теми стосунків батьків і дітей, закінчуючи реальною трагедією кримськотатарського народу, який вдруге за неповне століття втратив батьківщину. Важливо також, що в цьому road movie ми покажемо подорож через всю Україну - від Києва до степів Приазов'я, і ​​нам важливо, щоб глядач - і особливо, іноземний глядач, побачив всю красу нашої країни. Можу відзначити, що фільм вже зараз має серйозний інтерес з боку західних копродюсерів і це дає надію на фестивальний успіх картини», - зазначив пан Яценко.

Зараз команда оголосила кастинг кримських татар на головні ролі Батька (40-55 років) і Сина (14-20 років). Для участі в кастингу потрібно відправити кілька фото, вік і контактну інформацію на пошту: homeward.casting@gmail.com. Акторська освіта і досвід роботи не обов'язкові. Знання кримськотатарської мови буде перевагою.

Для Нарімана Алієва «Додому» стане дебютом в повному метрі. На рахунку у молодого режисера три короткометражних картини, об'єднаних в трилогію «Кримські історії». Останній фільм трилогії «Без тебе» (Sensiz) брав участь у конкурсній програмі Generation 14+ 66-го Берлінського кінофестивалю.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY