detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
03.11.2017 12:10
Комітет свободи слова розгляне питання щодо казахської журналістки Жанари Ахмет
Комітет свободи слова розгляне питання щодо казахської журналістки Жанари Ахмет
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар ініціювала розгляд питання щодо казахської журналістки Жанари Ахмет, яку заарештовано на 18 днів

Про це «Детектору медіа» повідомили у Комітеті.

«Комітет буде розглядати це питання. Сьогодні Вікторія Сюмар ініціювала розгляд цього питання. Запрошуємо всі дотичні до справи сторони: і Інтерпол, і Генпрокуратуру… І розглянемо це питання в цю середу (8 листопада - ДМ) позачергово», – повідомили у Комітеті.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістку Жанара Ахмет затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол.

25 жовтня Києво-Святошинський суд заарештував журналістку на 18 днів. Пані Ахмет оголосила голодування.

2 листопада Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Гельсінсьій спілці віддати на поруки журналістку Жанари Ахмет з Казахстану. Депутатка просить Комітет свободи слова та інформаційної політики та Комітет з прав людини розглянути це питання.

2 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури Київської області щодо обрання журналістки з Казахстану Жанари Ахмет екстрадиційного арешту. Захист подаватиме апеліцію.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY