detector.media
03.11.2017 11:55
У Сєверодонецьку вбито депутата та власника місцевого видання Сергія Самарського
У Сєверодонецьку вбито депутата та власника місцевого видання Сергія Самарського
У ніч на п'ятницю, 3 листопада, у Сєверодонецьку знайшли вбитим власника місцевої газети «Северодонецкие страсти» депутата Сєверодонецької міськради, радник мера міста Сергій Самарський. Слідство розглядає кілька версій вбивства, головна з них – політичні мотиви

Про це у Facebook повідомив заступник мера Сєверодонецька у Facebook Григорій Пригреба.

«У 01:30 повідомили про вбивство Сергія Самарського. Вбили по-скотськи, як покидьки... до чотирьох годин працював зі слідчим, хто міг на таке зважитися? Запропонував детектор для всіх, хто потрапляє в поле слідства. Помолимося за Сергія...», – написав він.

Як зазначає канал, пан Самарський разом з Григорієм Пригебою повинні були о 20:15 бути в прямому ефірі телеканалу «ЛОТ». Однак, до кінця ефіру він не з'явився, тоді і почалися його пошуки.

«Із Сергієм Самарським ми повинні були о 20:15 бути в прямому ефірі телеканалу" ЛОТ ". До цього ми з ним розлучилися приблизно о 16:00. Наскільки мені відомо, о 17:00 він на прохання своєї дружини купив продукти харчування в магазині, йшов додому. Через певний час йому зателефонувала дружина, були гудки, він не відповів. Через певний час, буквально пару хвилин, телефон був вимкнений. З цього моменту почали повідомляти про його зникнення. Коли я прибув на ефір, на телеканалі "ЛОТ" мені повідомили, що Сергій Самарський пропав. До кінця ефіру, до 21:00, його не було. Ми оголосили сєверодончанам, хто знає про нього, щоб негайно повідомили. В районі опівночі, на пів першу, мені повідомив начальник поліції про його смерть», – розповів заступник мера Сєвєродонецька в ефірі каналу.

Пан Пригеба підкреслив, що Самарського знайшли біля власного будинку, всі куплені речі та барсетка були при ньому: «Тому це не хуліганка, я більше ніж упевнений, політична заказуха, тому що ми дуже активно вели громадсько-політичну роботу ... Знаю, що він постійно критикував владу. У нього дуже велика база інформації була по зловживанню влади, і по землі, і з 2010 року за приводу Партії регіонів».

Спікер Нацполіціі в Луганській області Тетяна Погукай розповіла в ефірі «112 Україна», що у вбитого виявлено ознаки насильницької смерті – розбита голова.

«Наразі стовідсоткової причини смерті ми назвати не можемо, бо продовжується розтин трупу судовими медиками, вони нам уже скажуть остаточну причину смерті Сергія Самарського. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 ККУ, умисне вбивство. Наразі на місці події продовжують працювати усі спеціальні служби, слідчо-оперативні групи, продовжують проводити усі першочергові оперативно-слідчі заходи для того, щоб встановити обставини цієї жахливої події», – сказала спікер поліції.

Пані Погукай додала, що зараз розглядаються кілька версій вбивства, головна з них – політичні мотиви. Не виключено і розбійний напад, а також вбивство, пов'язане з бізнесом.

Виконуюча обов'язки голови Луганської ОДА у 2014 році Ірина Верігіна  вважає, що вбивство пов'язане з політичною діяльністю пана Самарського. За її словами, пану Самарському раніше погрожували.

Пану Самарському було 55 років. Він був депутатом 7-го скликання Сєвєродонецької міської ради від БПП та був власником місцевої газети «Северодонецкие страсти».

За повідомленням Інституту масової інформації, пан Самараський був власником інтернет-видання "Сереводонецкие страсти". За даними держреєстру друкованих ЗМІ, на Луганщині зареєстроване видання “Прав-Да!”, а його засновником вказаний Самарський Сергій Вікторович.

2 листопада, у Міжнародний день боротьби з безкарністю за злочини проти журналістів, в ЮНЕСКО повідомили, що у 2006-2016 роках було вбито 930 медійників.

На фото - Сергій Самарський

Фото: Луганщіна.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY