detector.media
03.11.2017 10:00
Заліщук закликає Комітет свободи слова та Комітет з прав людини розглянути питання щодо арешту журналістки Жанари Ахмет
Заліщук закликає Комітет свободи слова та Комітет з прав людини розглянути питання щодо арешту журналістки Жанари Ахмет
Шевченківський районний суд Києва відмовив депутату Світлані Заліщук та Українській Гельсінській спілці з прав людини (УГСПЛ) віддати на поруки журналістку Жанари Ахмет з Казахстану, яку було арештовано на 18 днів. Депутатка просить Комітет свободи слова та інформаційної політики та Комітет з прав людини розглянути це питання

Про це пані Заліщук повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Щойно нам з директором Гельсінської спілки суддя відмовила віддати на поруки й залишили під арештом опозиційну казахську журналістку Жанару Ахмет в Шевченківському районному суді, який розглядав клопотання генпрокуратури щодо її екстрадиції», – написала вона.

Пані Заліщук закликала журналістів, правозахисників, а також депутатів із солідарності прийти на апеліяцію.

«Я закликаю Комітет зі свободи слова (Вікторія Сюмар) та Комітет з прав людини (Григорій Немиря) запросити відповідні органи й провести слухання щодо цих абсурдних спроб долучитися до клубу держав, які перетворюють опозиціонерів на політичних в'язнів», – написала вона.

«Детектор медіа» очікує від голови Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторії Сюмар на коментар.

Як повідомив адвокат журналістки Владислав Грищенко, вчора, 2 листопада, Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання прокуратури про екстрадиційний арешт Жанари Ахмет терміном на 2 місяці з можливістю його подовження до 12 місяців.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістку Жанара Ахмет затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол.

Києво-Святошинський суд заарештував на 18 днів казахську журналістку Жанару Ахмет. Жінка оголосила голодування.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY