detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
02.11.2017 18:22
Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»
Нацрада зменшила суму штрафу для телеканалу «Вінтаж»
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зменшила суму штрафу для вимкненого «Зеонбудом» телеканалу «Вінтаж» з 96 тис. 160 грн. до 50 тис 604 грн. 2 листопада Нацрада внесла відповідні зміни до свого рішення від 19 жовтня.

Голова Нацради Юрій Артеменко пояснив, що розмір штрафу перерахували, оскільки змінилася методика нарахування ліцензійного збору (штраф становить 5% ліцензійного збору).

Нагадаємо, 19 жовтня Нацрада вирішила оштрафувати вимкнений за борги провайдером цифрового ефірного телебачення «Зеонбудом» телеканал «Вінтаж» (ТОВ «Корона санрайс») за повторне протягом року порушення – відсутність мовлення в загальнонаціональному цифровому мультиплексі МХ-5.

Раніше, в березні 2017 року, Нацрада планувала розглянути результати перевірки та оштрафувати канал, але відклала своє рішення до вирішення в суді спору між «Зеонбудом», Нацрадою і «Вінтажем» щодо результатів першої перевірки. У першій та другій інстанціях справу виграв «Зеонбуд», який добився скасування оголошеного йому попередження. Нині справа розглядається в касації, але рішення апеляційного суду набрало законну силу.

Більш того, «Зеонбуд» через суд добився вилучення з його ліцензії телеканалу «Вінтаж». Нацрада вилучила «Вінтаж» з ліцензії «Зеонбуду», і на його місце в мультиплексі МХ-5 2 серпня оголосила конкурс (на ліцензію претендують п’ять мовників). Однак при цьому в телеканалу «Вінтаж» залишилася чинна цифрова ліцензія. Після призначення штрафу наступною санкцією Нацради за відсутність мовлення може стати звернення до суду з позовом про анулювання ліцензії телеканалу «Вінтаж». Цю санкцію Нацрада вже вирішила застосувати 19 жовтня до телеканалу Business, вимкненого «Зеонбудом» за борги з мультиплексу МХ-3 (але не вилученого з ліцензії «Зеонбуду»).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY