detector.media
02.11.2017 10:50
У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів
У СБУ заявили, що виводять з ОРДО журналістів
Заступник голови Служби безпеки України (СБУ) Віктор Кононенко повідомив, що журналістам, які працювали у ОРДО, нічого не загрожує в разі переходу на підконтрольну Україні територію

Про це повідомляє видання «Новости Донбасса».

«Їм нічого не загрожує. Ми провели вже кілька операцій по виведенню журналістів (на підконтрольну владі територію – ред)», – сказав пан Кононенко та додав, що СБУ продовжить такі операції.

«Журналіст є носієм інформації і може бути свідком порушення законодавства, терористичної діяльності, присутності Російської Федерації на сході нашої держави», – пояснив він.

Заступник глави СБУ стверджує, що таких журналістів не судять в Україні.

«Є така річ, як примус. Якщо їх примушували щось робити, то вони вже не потрапляють під відповідальність. Якщо вони добровільно вийшли, повідомили про це, то вони добровільно відмовилися від вчинення злочину. Законодавець врахував це в Кримінальному Кодексі », – сказав пан Кононенко.

Нагадаємо, у серпні співробітники СБУ затримали на Запоріжжі інформаторку так званої «інформаційної служби політвідділу міністерства оборони» терористичної організації «ДНР».

Фото: ZIK

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY