detector.media
01.11.2017 18:39
«Укрінформ» підписав меморандум про обмін новинами з Саудівським інформагентством
«Укрінформ» підписав меморандум  про обмін новинами з Саудівським інформагентством
В ході офіційного візиту Президента України Петра Порошенка до Королівства Саудівська Аравія відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співробітництва та обміну новинами між Саудівським пресовим агентством та Українським національним інформаційним агентством «Укрінформ».

Про це повідомляє «Укрінформ».

Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва та обміну новинами підписали гендиректор ІА «Укрінформ» Олександр Харченко та голова Саудівського інформаційного агентства Абдулла бін Фахд аль-Хусейн.

Підписання документа забезпечить дотримання спільних інтересів та налагодження співпраці між двома агентствами в інформаційній сфері з метою обміну власною інформацією, що знаходиться у відкритому доступі у мережі інтернет, з подальшим правом її використання у своїх інформаційних продуктах.

Президент України Петро Порошенко назвав «дуже важливим» підписаний в Ер-Ріяді Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва та обміну новинами між Саудівським пресовим агентством та УНІА «Укрінформ».

«Дуже важлива підписана угода з Укрінформом, де нарешті саудити зможуть отримувати пряму інформацію з української інформаційної агенції, так само, як і ми матимемо доступ до інформації, яку надає саудівська агенція», - сказав він.

Президент України також не виключив, що будуть наступні кроки «аж до кореспондентського пункту каналу "Аль-Арабія" у Києві та будівництво Ісламського культурного центру».

Нагадаємо, переданий з московського СІЗО «Лефортово» колегам з «Укрінформу» лист незаконно затриманого журналіста Романа Сущенка був включений до фондів Національного музею історії України.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY