detector.media
01.11.2017 16:21
На Міжнародному кінофестивалі у Таллінні покажуть шість українських фільмів
На Міжнародному кінофестивалі у Таллінні покажуть шість українських фільмів
Українські стрічки будуть представлені зокрема в головному конкурсі, у конкурсній програмі POFF Shorts International Competition Sleepwalkers, в індустріальній секції фестивалю і в позаконкурсній програмі.

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.

Tallinn Black Nights Film Festival (Міжнародний кінофестиваль «Чорні ночі» у столиці Естонії) акредитований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів як фестиваль класу «А».

На цьогорічному, 21-му фестивалі, Україна буде представлена досить широко, йдеться у повідомленні.

У головному конкурсі фестивалю візьме участь містичний трилер Володимира Тихого «Брама», створений за підтримки Держкіно.

До участі у конкурсній програмі POFF Shorts International Competition Sleepwalkers запрошений короткометражний фільм-дебют Філіпа Сотниченка «Технічна перерва», також створений за підтримки Держкіно.

У програмі JF DOC @ Just буде представлений фільм «ProGamer» режисера Джастіна Агнеу, спільне виробництво якого здійснили США, Південна Корея, Швеція та Україна.

В індустріальній секції фестивалю — Baltic Event Co-Production Market —  за перемогу побореться повнометражний ігровий дебют Катерини Горностай «Стоп-Земля» та повнометражний дебют Нарімана Алієва «Додому».

У позаконкурсній програмі Forum Section on Black Nights Film Festival покажуть фільм Аркадія Непиталюка «Припутні».

Як повідомляв «Детектор медіа», «Брама» змагатиметься за дев’ять нагород міжнародного конкурсу і приз глядацьких симпатій «Брама» з фільмами кінематографістів Європи, Азії та Америки. Ґран-прі фестивалю – €10 тис.

Нагадаємо, фільм «Брама» – це екранізація п’єси Павла Ар’є «На початку і наприкінці часів», що розповідає про сім’ю, яка мешкає у Чорнобильській зоні відчуження. Фільм став одним із переможців Восьмого конкурсного відбору Держкіно і отримав 50 % державного фінансування у розмірі 8, 9 млн грн.

Триватиме 21-ий Tallinn Black Nights Film Festival з 17 листопада до 3 грудня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY