detector.media
31.10.2017 10:30
ZIK покаже документальний фільм про події 2014 року
ZIK покаже документальний фільм про події 2014 року
1 листопада, в день проголошення Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР), в ефірі телеканалу ZIK вийде документальний фільм виробництва «Радіо Свобода» під назвою «Січ»

Про це повідомляє прес-служба каналу.

Стрічка висвітлює події в Україні, які відбувалися у 2014 році. Герої фільму–  українські військовослужбовці, добровольці – учасники бойових дій на Сході, сучасні козаки та отамани Запорізької Січі, активісти та волонтери.

«Насправді ця ситуація з російською агресією, нашою революцією і теперішньою розбудовою України не почалася в 14-му році. Це ланки одного процесу. Насправді українська нація розпачалася з козацьких земель, ми стоїмо на цьому фундаменті, на цій землі, яка завжди прагнула державності. Звичайно, що ці козацькі місця і, зокрема, місто Запоріжжя не могло відреагувати по-іншому, коли ворог з'явився вже не із Заходу, а зі Сходу. Тим більше такий ворог, який багато років підступно себе називав другом», – розказав один з учасників зйомок, підприємець, учасник бойових дій Валерій Прозапас.

Як стверджує автор, режисер та продюсер стрічки, редактор інформаційних програм «Радіо Свобода» Ірина Штогрін, «Січ» – документальний фільм про імунітет України проти вірусу «русского мира».

«Одним із героїв стрічки є В'ячеслав Зайцев, кіборг, етнічний росіянин, історик і учасник бойових дій з березня 2014-го року, який пояснює, чому «Україна є і буде». Власне, «Січ» і є фільмом про «антидот», який передається через дотик, звук, слово і рятує країну в найважчі часи. Це фільм про здатність цієї землі до самозахисту. Це фільм про те, як свобода проростає через «імперський граніт» і «совкові завали». Це фільм про те, чого не врахували кремлівські стратеги...», – сказала пані Штогрін.

 Документальний фільм «Січ» на телеканалі ZIK вийде 1 листопада о 16:00.

Нагадаємо, новою ведучою інформаційно-аналітичної щоденної прямоефірної токінг-студії «Перші про головне. Коментарі» на каналі ZIK стане журналістка Анастасія Гусарєва.

У вересні канал повідомляв про нову програму під назвою «Вижити в Україні», головна тема якої – виживання однієї людини й усієї країни в умовах екологічних проблем. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY