detector.media
30.10.2017 18:46
У Литві засудили громадянина за схвалення в інтернеті депортації литовців за часів сталінських репресій
У Литві засудили громадянина за схвалення в інтернеті депортації литовців за часів сталінських репресій
Литовський суд засудив до домашнього арешту 67-річного громадянина Юрія Суботіна за те, що він публічно схвалював дії радянського диктатора Йосипа Сталіна та злочини Радянського Союзу проти Литви.

Про це повідомляє zaxid.net з посиланням на Associated Press.

Громадянина Литви Юрія Суботіна, який має російське походження, визнали винним у порушенні закону, який криміналізує суспільну підтримку злочинів, вчинених радянським режимом проти Литви. 30 жовтня районний суд Вільнюса наказав йому залишатися вдома з 10 вечора до 5 ранку щодня впродовж 14 місяців.

Раніше Суботін опублікував кілька образливих коментарів і інтернеті, один із них схвалював депортацію литовців до Сибіру під час радянської окупації.

Видання Delfi цитує один із таких коментарів під статтею на інтернет-порталі у 2016 році: «Дякую Сталіну, Снєчкусу і Радянській владі, а кому не подобається бути з Росією - геть на ... (нецензурний вислів – Ред.) з Литви, чемодан-вокзал, Америка».

Юрій Суботін не визнав себе винним і планує оскаржити вирок.

Литва перебувала під радянською окупацією з 1940-го по 1991 рік. Раніше стало відомо про те, що біля радянських пам'ятників у Литві встановили таблички «про невідповідність правді».

Нагадаємо, в Литві вступає в силу піврічна заборона на ретрансляцію російського телеканалу ТВЦi (TVCI).

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY