detector.media
30.10.2017 17:08
Наступний саміт StratСom розгляне досвід України у боротьбі з ворожими наративами та дезінформацією
Наступний саміт StratСom розгляне досвід України у боротьбі з ворожими наративами та дезінформацією
25-26 жовтня в Празі (Чехія) відбувся StratСom MiniSummit, присвячений стратегічним комунікаціям. На саміті, в роботі якого взяв участь заступник міністра інформаційної політики України (МІП) Дмитро Золотухін, також обговорювалося підписання «Декларації європейських цінностей: 7 спільних кроків проти російської підривної діяльності».

Про це йдеться у повідомленні на сайті МІП.

«Декларація європейських цінностей: 7 спільних кроків проти російської підривної діяльності», розроблена European Values Think-Tank, передбачає: визнання політичними лідерами існуючої загрози; розслідування та викриття ворожої діяльності; вивчення масштабів впливу російської дезінформації; створення єдиного експертного органу на рівні ЄС; протистояння агресору на політичному рівні; створення робочої групи з країн ЄС і НАТО, що стурбовані російською агресією; сприяння розумінню проблеми поза експертними колами.

Коментуючи участь у закритих сесіях саміту, Дмитро Золотухін зазначив, що ставлення світу до пропаганди та країн, що її розповсюджують, змінилося. Україна, за його словами, згадується через кожні 5-7 хвилин: «Якщо півроку чи рік тому серед слухачів ще зустрічалися "голуби", то тепер майже всі – "яструби". Багато учасників усе ще переконані, що "треба піднімати обізнаність", "вчити людей", "розвивати демократію", проте більшість уже готова до радикальних дій».

У ході форуму МІП вдалося провести більше 15 двосторонніх зустрічей з посадовими особами країн-партнерів, а також домовитись про окрему «українську платформу» на наступному саміті, присвячену досвіду України у боротьбі з ворожими наративами та дезінформацією.

Участь у відкритій частині саміту взяли: 150 представників урядів країн світу, НУО, медіа; закриті сесії форуму відвідали 140 представників урядів із 27 країн світу.

Нагадаємо, оперативна робоча група ЄС зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force) виявила за два роки понад 3 тис. випадків дезінформації від російськомовних ЗМІ. Про це заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні 2 жовтня у Брюсселі (Бельгія) на конференції «Гібридні загрози і ЄС: стан справ і прогноз на майбутнє».

Фото: МІП

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY