detector.media
30.10.2017 10:48
Українська документальна стрічка «Повітряні захисники» перемогла на Варшавському фестивалі
Українська документальна стрічка «Повітряні захисники» перемогла на Варшавському фестивалі
Український документальний фільм «Повітряні захисники» про екіпаж літака AН-26, збитого 14 липня 2014 року над Луганськом, посів перше місце на VIII Варшавському фестивалі авіаційних фільмів «FlyFilmFestival».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Facebook генерального директора компанії NEXTFILM Дмитра Штаде.

«Перше місце серед документальних фільмів посів фільм «Повітряні захисники» на VIII Міжнародному фестивалі авіаційних фільмів «FlyFilmFestival», – написав пан Штаде.

За його словами, у конкурсній програмі фестивалю, який тривав з 26 по 28 жовтня, були обидві частини фільму.

У центрі кінооповіді документального фільму «Повітряні захисники» – історія екіпажу транспортного військового літака AН-26, який був збитий 14 липня 2014 року над Луганськом.

Фільм «Повітряні захисники» вже демонструвався у Варшаві у квітні цього року. Крім того, показ відбувся у кількох європейських країнах, зокрема Франції, Німеччині та Австрії.

Стрічка «Повітряні захисники» режисерів Дмитра Пономарьова та Руслана Панасюка також висувалася в цьому році на здобуття премії Івана Франка в галузі інформаційної діяльності.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 26 жовтня в український прокат вийшов фільм-призер Берлінале – документальна стрічка «Школа №3» Ґеорґа Жено та Лізи Сміт про дорослішання в часи війни на Донбасі. е історія тринадцятьох школярів з Миколаївки, які стали свідками бойових дій в рідному місті. Фільм складається з їх монологів.

Фото: Facebook Дмитра Штаде

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY