detector.media
29.10.2017 13:08
До кінця року повинен бути закінчений пре-продакшн першого українсько-китайського фільму - Коваль
До кінця року повинен бути закінчений пре-продакшн першого українсько-китайського фільму - Коваль
Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, колишній гендиректор телеканалів «М1» і «М2» Валентин Коваль повідомив про початок роботи над першим українсько-китайським фільмом. Стрічку у пригодницькому жанрі створює Film.ua Group із своїми китайськими партнерами.

Про це він сказав в інтерв’ю «Укрінформу».

«До компанії Film.ua Group влітку цього року звернулась організація "Китайський міжнародний арт-бізнес-альянс" з ідеєю відзняти фільм у рамках впровадження ініціативи "Один пояс, один шлях" . Під час нашого перебування у Китаї якраз і відбулась прес-конференція з нагоди початку роботи над цим фільмом. Передбачається, що китайська сторона здійснюватиме його часткове фінансування. Сценарій розробляється разом, кастинг акторів також проводиться спільно. До кінця грудня цього року має завершитись пре-продакшн», - повідомив Валентин Коваль.

За його словами сюжет фільму сучасний, але пов’язаний з історичними подіями.

«Фільм про те, що з часів Шовкового Шляху залишились артефакти. Різні культури, навіть не контактуючи одна з одною, мали певні схожі символи. Китайські вчені дізнаються про те, що в Україні знайшли артефакт, який дуже подібний до речей, що були десять віків тому в Піднебесній. Вони приїжджають до України – тут пригоди і розпочинаються… Має вийти такий собі "Джеймс Бонд", але українсько-китайський», - зазначив він.

Нагадаємо, 24 вересня в Пекіні відбулося підписання угоди про спільне українсько-китайське виробництво фільму та прес-конференція із цієї нагоди. Співпродюсерами проекту виступають Китайський міжнародний арт-бізнес-альянс та українська група компаній Film.ua Group. Співорганізатором заходу виступив Альянс міст Шовкового шляху за підтримки Посольства України в Китаї та Посольства КНР в Україні.

В травні 2017 року під час тижня українсько-китайського культурного обміну в Києві в рамках міждержавної угоди про спеціальне кіновиробництво між Китаєм та Україною було підписано угоду про розробку першого китайсько-українського кінопроекту «Шовк» (робоча назва – «Шовковий пояс»). Сторонами угоди виступали Китайський міжнародний арт-бізнес-альянс (підписант – Чень Юфу), Товариство українсько-китайської дружби (підписант – генеральний директор компанії Patriot Film Олег Ситник) та Асоціація продюсерів України (підписант – Дмитро Колесников).

На фото - Ольга Захарова, Вікторія Ярмощук, Валентин Коваль, Юрій Артеменко, Сергій Созановський, Пилип Іллєнко з китайськими колегами під час візиту до Китаю у вересні

Фото: Facebook-сторінка Посольства України в Китаї

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY