detector.media
29.10.2017 11:01
Суд зобов’язав Лещенка опублікувати спростування заяв щодо Авакова, опублікованих на сайті Deutsche Welle
Суд зобов’язав Лещенка опублікувати спростування заяв щодо Авакова, опублікованих на сайті Deutsche Welle
Апеляційний суд Києва прийняв рішення, що колишній журналіст, народний депутат (БПП) Сергій Лещенко повинен спростувати інформацію про стеження за ним, яке, за словами нардепа, організував міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на текст рішення суду, який надала прес-секретар міністра внутрішніх справ Наталія Стативко.

«Позови Авакова Арсена Борисовича та Міністерства внутрішніх справ України - задоволити. Визнати недостовірною та такою, що принижує честь, гідність і ділову репутацію Авакова Арсена Борисовича інформацію, поширену Сергієм Анатолійовичем Лещенком та опубліковану на веб-сайті Телерадіокомпанії Deutsche Welle», - зазначено у рішенні суду.

Суд визнав недостовірною таку інформацію: «Збір інформації, відносно мене, з метою з’ясування джерел моєї інформації, а також подальшої дискредитації, якщо їх будуть цікавити подальші дії в тій компанії, яку вони замислили… Це робить Аваков ... вони об’єднали зусилля і зокрема працюють щодо мене зараз... Вони роблять спроби нівелювати мої викриття щодо кримінальної справи щодо Мартиненкв в Швейцарії…».

Суд зобов’язує Лещенка спростувати цю інформацію.

Водночас адвокат нардепа Роман Васильняк зазначив, що Лещенко буде оскаржувати це рішення: «Ми будемо подавати касаційну скаргу та будемо просити суд зупинити виконання цього рішення».

Зі слів адвоката, судді «закрили очі на очевидні порушення в першій інстанції», бо, на його погляд, вони повністю керовані міністром внутрішніх справ. Він також зазначив, що поки не ознайомився з повним текстом ухвали.

«Трійка суддів, які розглядали цю справу - Антоненко, Стрижеус і Шкоріна - рік тому розглядали апеляційну скаргу Авакова проти Тягнибока про честь, гідність та ділову репутацію. І також приймали рішення в інтересах Авакова. Згодом Вищий спеціалізований суд скасував їхнє рішення», - зазначив Васильняк.

Як відомо, у червні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Подільський райсуд Києва зобов'язав нардепа БПП Сергія Лещенка спростувати інформацію про стеження за ним.

Водночас Лещенко подав апеляцію та заявив, що Аваков використав бюджетні кошти на суд з ним.

Нагадаємо, у вересні Громадський рух «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука подав до суду за наклеп на народного депутата Сергія Лещенка.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY