detector.media
27.10.2017 13:28
Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування
Пораненого В’ячеслава Волка перевели з реанімації до відділення відновлювального лікування
В’ячеслав сподівається Новорічні та Різдвяні свята зустрічати вдома разом зі своєю сім’єю.

Стан важкопораненого під час військових навчань телеоператора з Кривого Рогу В’ячеслава Волка дозволив перевести його із відділення інтенсивної терапії до відділення відновлювального лікування.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони з посиланням на провідного хірурга Військово-медичного центру Західного регіону полковника медичної служби Івана Богдана.

«Коли В’ячеслава переводили з Дніпровської обласної лікарні, перед нами стояло головне завдання - відновити йому самостійне дихання. За той час, що він перебуває у Львові, з цим завданням ми впоралися», – зазначив Іван Богдан.

За його словами, Волк дихає самостійно без апарату штучного дихання.

«П’ять днів тому ми йому видалили трахеальну трубку. Крім цього, в нього відновилася самостійна серцево-судинна діяльність… Зараз йде поступове відновлення рухів у верхніх відділах рук»,  – розповів лікар.

За словами самого В’ячеслава, він почав відчувати руки і рухати ними.

«Коли мене переводили з Дніпра, в мене були проблеми із тиском, траплялися дуже часті напади, я постійно був підключений до апарату, який слідкує за тиском. Під час нападів було дуже страшно. А вже у Львові лікарі дуже швидко вирівняли тиск, потім знизили, а потім проблема геть зникла і апарат відключили. Після другої операції я почав відчувати руки і почав ним рухати. Однак цього замало, потрібно продовжувати кожного дня розминати їх і працювати. Не знаю, як мені це вдасться, але сподіваюся Новорічні та Різдвяні свята зустрічати вдома разом зі своєю сім’єю», – розповів оператор.

Біля В’ячеслава по черзі постійно перебувають його мама Марія та дружина Інна. За словами мами, кожного дня з ним по кілька годин працюють реабілітологи.

«З кожним разом він вже більше рухає руками. Також почали його садити у крісло-візок і тепер можна виїхати на вулицю. Перший раз у візку він витримав дві години, далі більше. Він сильний і ми поряд з ним теж сильнішаємо, але мусимо терпіти і рухатися вперед», – розповіла мати пораненого телеоператора Марія Вовк.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 6 липня у Кривому Розі поранено оператора інформаційного порталу «Перший Криворізький» В'ячеслава Волка, який брав участь у зйомках постановочного кадру під час військових навчань. 

Підозрюваного затримано. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 7 років.

Понад 60 журналістів, активістів, громадських діячів, серед яких підписали лист-звернення до міністар оборони України Степана Полторака із закликом прозорого, швидкого, ґрунтовного та незалежного розслідування поранення під час навчань у Кривому Розі оператора В’ячеслава Волка та кваліфікації їх у відповідності до Законів України, а також розробити нові стандарти безпечної взаємодії ЗМІ зі ЗСУ та Міноборони.

Наприкінці вересня справу пораненого Волка перекваліфікували з «необережного» ушкодження на «умисне».

10 жовтня Центрально-міський районний суд Кривого Рогу зобов’язав військову прокуратуру Криворізького гарнізону визнати Інну Волк потерпілою у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 425 КК України.

Фото: mil.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY