detector.media
27.10.2017 11:34
Чийгоз проситиме Порошенка і Ердогана допомогти звільнити Сенцова та інших політв'язнів
Чийгоз проситиме Порошенка і Ердогана допомогти звільнити Сенцова та інших політв'язнів
«Боротьба триває. Конвеєр не зупиняється. Потрібно хлопців і Сенцова повертати обов'язково. І ми будемо просити нашого президента і Ердогана за Сенцова і за інших українських політв'язнів», – заявив Ахтем Чийгоз, який сьогодні разом із Ільмі Умеровим повертається в Україну.

Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що продовжить боротьбу за звільнення кримських татар і українців, незаконно засуджених Росією, в тому числі за режисера Олега Сенцова.

Про це Чийгоз сказав на брифінгу в Анкарі 26 жовтня, який транслював канал «112 Україна», повідомляє Крим.Реалії.  

«Боротьба триває. Конвеєр не зупиняється. Потрібно хлопців і Сенцова повертати обов'язково. І ми будемо просити нашого президента і Ердогана за Сенцова і за інших українських політв'язнів», – заявив Ахтем Чийгоз.

Як повідомлялося, у середу, 25 жовтня, засуджених в анексованому Росією Криму за підтримку територіальної цілісності України Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова передали Туреччині. Сьогодні, 27 жовтня, ввечері вони мають прибути в Україну.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 жовтня стала відома поштова адреса колонії в російському Заполяр'ї, в яку було доправлено незаконно засудженого і ув’язненного в Росії українського режисера Олега Сенцова.

«629400 Росія, Ямало-Ненецький автономний округ, м. Лабитнанги, вулиця Північна, 33, ІК-8. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 р.н. Поки що не зрозуміло, що там з цензурою і чи будуть доходити листи. Іншої інформації у мене немає. Навіть не питайте», - написала у Facebook сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Раніше відомий російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY