detector.media
27.10.2017 09:38
«Інтер», StarLightMedia, «Україна» і «1+1» домовилися закодувати супутникові телеканали і спробувати продати їх глядачеві - ЗМІ
«Інтер», StarLightMedia, «Україна» і «1+1» домовилися закодувати супутникові телеканали і спробувати продати їх глядачеві - ЗМІ
Найбільші українські медіагрупи досягли попередньої згоди щодо кодування відкритих телеканалів на супутнику орієнтовно навесні 2018 року.

Про це повідомляє «Ліга.Бізнес». 

Наразі медіагрупи «Інтер» (Дмитра Фірташа, Сергія Льовочкіна і Валерія Хорошковського), StarLightMedia (Віктора Пінчука), «Україна» (Ріната Ахметова) і «1+1» (Ігоря Коломойського) загалом транслюють 23 телеканали: «Інтер», НТН, К1, К2 , «Мега», «Піксель», Zoom, «Enter-фільм», СТБ, ICTV, Новий, М1, М2, «Оце», «Україна», НЛО TV, «Індиго TV», «1+1», «2+2», ТЕТ, «Плюсплюс», УНІАН ТБ і «Бігуді».

Кодування найбільшими ТБ-групами з абсолютно різними власниками супутникового ефіру стане безпрецедентною подією для всього медіа-ринку, наголошується в повідомленні.

«"Інтер" до останнього часу не підтримував впровадження системи кодування супутникового сигналу», - розповідає медіаексперт, радник голови Нацради з ТБ і радіомовлення Олександр Глущенко. Адже, на його думку, в разі кодування сигналу трьох медіагруп вісім каналів «Інтера» тільки б виграли і перетягнули частину аудиторії на себе - глядачів, які не бажають платити.

Але одразу кілька джерел видання на ринку повідомили, що «Інтер» таки вдалося переконати в необхідності кодування.

«Офіційно про це оголосять на ТІМ (велика галузева конференція, яка пройде в перших числах листопада). Якщо говорити про "Інтер", то ми ніколи не були проти кодування», - розповіло джерело в самій групі.

За його словами, медіагрупи сподіваються, що мовлення вдасться закодувати вже навесні 2018 року.

Нагадаємо, наприкінці серпня виконавчий директор групи «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук в інтерв'ю «Детектору медіа» розповів, що між чотирма медіагрупами тривають перемовини про початок кодування супутникового сигналу своїх каналів у першому півріччі 2018 року. Для глядачів супутникового телебачення це означатиме, що вони більше не матимуть безкоштовного доступу на супутнику до контенту таких каналів, як, наприклад, «1+1», СТБ, «Україна» та інших. Тобто якщо вони й далі хотітимуть дивитися ці канали, то муситимуть або підписатися на одного з супутникових платних провайдерів (Viasat або Xtra TV), або обрати інший спосіб телеперегляду (безкоштовне ефірне телебачення, підписка на платне кабельне ТБ, IPTV або OTT).

У вересні на конференції Pay TV in Ukraine 2017 директор з розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Олексій Куракін заявив, що кодування на супутнику є важливим кроком, але воно принесе більше турбот, ніж доходів – принаймні, на початку.

А генеральний директор компанії «Торсат» (входить у Inter Media Group) Денис Васянович на конференії «Телебачення як бізнес» у вересні повідомив, що Inter Media Group ще мала сумніви відносно того, чи потрібно їй кодувати супутниковий сигнал.

Ще раніше, влітку, під час конференції «Дні електронних комунікацій» в Одесі генеральний директор компанії «Тріолан» Вадим Сидоренко розповів про те, що кабельні провайдери та найбільші медіагрупи домовляються про поступове підвищення цін на телевізійний контент для провайдерів на найближчі три роки. Пан Сидоренко тоді назвав такі ціни на контент:

За його словами, згідно попередньої домовленості з медіагрупами, це поетапне підвищення цін має бути пов’язане з певними подіями: кодуванням супутника, відключенням аналогового ефірного сигналу та появою версій телеканалів, що яким-небудь чином відрізнятимуться від ефірних (HD-каналів, каналів без реклами).

Фото: РБК-Україна

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY