detector.media
26.10.2017 14:22
За фактом стеження за журналістом-розслідувачем програми «Схеми» розпочато кримінальне провадження
За фактом стеження за журналістом-розслідувачем програми «Схеми» розпочато кримінальне провадження
За фактом стеження за журналістом програми розслідувань «Схеми» Олександром Чорноваловим відкрито кримінальне провадження за ч.1 статті 182 КК України (незаконне збирання, зберігання, використання або поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди).

Про це свідчить витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомили «Детектору медіа» в редакції програми «Схеми».

Досудове розслідування проводить Дарницьке управління поліції Головного управління Національної поліції у Києві.

Як писав «Детектор медіа», 20 жовтня редакція програми журналістських розслідувань «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода і телеканала «UA: Перший») повідомила про те, що за Олександром Чорноваловим здійснюється зовнішнє спостереження.

Невідомі, які стежили за журналістом у метро. Фото, зроблене Олександром Чорноваловим, станція метро «Печерська», Київ, 17 жовтня 2017 року

Останнім часом журналіст щонайменше тричі помічав за собою спостереження. Після чого написав заяву до поліції.

Олександр Чорновалов працює у програмі розслідувань «Схеми» від моменту її створення у 2014 році. За цей час опублікував низку резонансних матеріалів, що викривають високопосадову корупцію. За декілька днів до того, як журналіст помітив стеження, він у співавторстві з автором та ведучою програми «Схеми» Наталкою Седлецькою опублікував розслідування про суддю Вищого господарського суду України Артура Ємельянова, а саме про низку елітної нерухомості по всьому світу, оформлену на колишню дружину судді.

Президент корпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода (РВЄ/РС) Том Кент засудив стеження за журналістом програми розслідувань «Схеми» Олександром Чорноваловим.

У корпорації Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода стурбовані стеженням за журналістом Олександром Чорноваловим і закликають всіх відповідальних в Україні вжити всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки Чорновалова і його сім’ї.​

Фото: «Схеми»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY