detector.media
24.10.2017 16:22
Фільм журналіста СТБ Сергія Стеценка покажуть на кінофестивалі у Польщі
Фільм журналіста СТБ Сергія Стеценка покажуть на кінофестивалі у Польщі
11-18 листопада в Польщі в рамках 25-го міжнародного фестивалю кінематографічного мистецтва Camerimage покажуть документальний короткометражний фільм кореспондента «Вікна-новини» на СТБ Сергія Стеценка – «Віолетта. 30 років самотності» (Overprotected. 30 Years of Loneliness)

Про це повідомляє прес-служба каналу.

 «Я вперше подав свій фільм на фестиваль. Незважаючи на те, що робота досить сильна, я не вірив до кінця, що вона «вистрілить». Більшою мірою Camerimage присвячений кінооператорському мистецтву. Мені дуже приємно, що члени журі оцінили фільм, і він увійшов до конкурсної програми кінофестивалю», – розповідає Сергій Стеценко.

Фільм «Віолетта. 30 років самотності» – історія про жінку, яка 30 років провела у заточенні повністю ізольована від зовнішнього світу. В кінці 2014-го року мати, коли мати Віолетти померла, її у віці 48 років знайшли у критичному стані. Жінка важила 24 кг.

Як повідомляє прес-служба СТБ, крім роботи журналіста Стеценка на фестивалі буде представлено ще 17 документальних з Польщі, Іспанії, США, Німеччини, Росії тощо.

Camerimage – один із найпрестижніших кінофестивалів світу. Щорічно свої фільми там презентують як визнані майстри, так і кінематографісти-початківці. Гран-прі кінофестивалю – «Золота жаба». З 2013 року роботи, які перемогли в номінації «Кращий документальний короткометражний фільм», проходять кваліфікацію на премію «Оскар».

Нагадаємо, у листопаді кореспондент програми «Вікна-Новини» на СТБ Дмитро Литвиненко представив свій документальний п'ятисерійний серіал «Іншорідні» на міжнародному конкурсі Adami Media Prize в номінації «Новини і короткометражні фільми».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY