detector.media
24.10.2017 11:32
Спецпризначенці побили й затримали журналіста УНІАНу Сергія Лефтера під Святошинським судом
Спецпризначенці побили й затримали журналіста УНІАНу Сергія Лефтера під Святошинським судом
Наразі журналіст «дає пояснення» в Шевченківському відділку поліції

Під Святошинським райсудом спецпризначенці, крім журналіста Громадського Дмитра Реплянчука, побили й журналіста УНІАНу Сергія Лефтера, якого ще й затримали.

Про це повідомив спочатку сам Сергій, опублікувавши на своїй сторінці в Facebook  фото з підписом «День почався з автозаку», а потім – виконавча директора Інституту масової інформації Оксана Романюк.

«Що відбувається там під Святошинським райсудом? Національна поліція України, спецпризначенці поклали журналіста Громадського Дима Реплянчук на землю та били ногами та руками, намагалися заламати, розтрощили камеру. При цьому журналіст заявляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили.

Мало того, журналіста УНІАНу Serhiy Lefter теж двинули кілька разів і ще й упакували в автозак.

Це жесть. Чекаємо реакції від нацполіції!

Журналісти, обов’язково подавайте заяви за 171-ю статтею, ІМІ готовий надати юрконсультації», - написала пані Романюк.

Сергій Лефтер повідомив «Детектор медіа», що його відвезли у Шевченківський райвідділ поліції, де він «дає пояснення».

Як повідомляв «Детектор медіа», 23 жовтня у Святошинському суді намагалися обрати запобіжний захід командиру батальйону ОУН Миколі Коханівському, однак засідання перенесли на 09:30 24 жовтня. Таке рішення було ухвалене через те, що прихильники підозрюваного заблокували залу суду, аби не допустити правоохоронців, які зобов'язані відвести Коханівського до ізолятора тимчасового тримання.

Вже у ніч за 23 на 24 жовтня у залі суду правоохоронці застосували газ проти активістів. Після цього блокувальники змушені були покинути будівлю через вікна, які вони вибили. Згодом активісти повернулись до зали суду і почали руйнувати меблі.

Зранку 24 жовтня активісти і прихильники командира батальйону ОУН Миколи Коханівського залишалися у будівлі Святошинського районного суду Києва і блокували зали.

Поліція затримала Миколу Коханівського за підозрою у стрілянині із пневматичної зброї. 

Фото: Facebook Сергія Лефтера 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY