detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
23.10.2017 18:09
Нацрада замовила в УДЦР перенесення частот з Керчі та прорахунок частот для «Гуцульського радіо»
Нацрада замовила в УДЦР перенесення частот з Керчі та прорахунок частот для «Гуцульського радіо»
19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила замовити в «Українського державного центру радіочастот» прорахунок 16 нових радіочастот і технічне перенесення частот з міста Керч в окупованому Криму до міста Генічеська Херсонської області.

Прорахунок 14 нових ФМ-частот замовлено за запитом ТОВ «Новини ТВ»: 11 – в Івано-Франківській області, 2 – в Закарпатській, 1 – в Чернівецькій областях.

ТОВ «Новини-ТВ» дружини Миколи Княжицького Лариси Княжицької в минулому було юридичною особою телеканалу «Еспресо» (нині ліцензії «Еспресо» записані на іншу юридичну особу – ТОВ «Голдберрі»). А на останньому конкурсі Нацради ТОВ «Новини-ТВ» представило проект «Гуцульське радіо», з яким подало заявку на частоту в Яремчі Івано-Франківської області, але програло її івано-франківській регіональній компанії РАІ. «Гуцульське радіо» хоче розвинутися як мережа по всіх районних центрах Гуцульщини, а редакція радіостанції має розташовуватися у Верховині.

Ще одну ФМ-частоту замовлено в Лебедині Сумської області, а одну частоту на середніх хвилях (1,422 МГц) – у Чернігові (на запит ТОВ «ТРК “Свобода. ФМ”»).

Крім того, Нацрада за рішенням Комісії з питань забезпечення стабільного мовлення при Міністерстві інформаційної політики замовила технічний перенос трьох частот з Керчі до Генічеська: 88,5 МГц, 89,2 МГц та 91,6 МГц. За ліцензіями вони не належать жодній з українських радіокомпаній, але є надбанням України. Після окупації Криму ці частоти захоплені російськими державними мовниками: «Радио Крым», «Звезда», «Вести FM».

Нагадаємо, 5 жовтня Нацрада замовила в УДЦР прорахунок 20 нових частот УКХ-діапазону в 10 областях України, шести ФМ-частот у Чонгарі Херсонської області  та однієї ФМ-частот для малопотужного мовлення в Бучачі Тернопільської області.

17 серпня Нацрада замовила в УДЦР прорахунок двох мультиплексів у Чонгарі для цифрового мовлення на окупований Крим і перенесення 15 передавачів з окупованого Криму до Чонгара і Чаплинки, а також прорахунок 19 нових ФМ-частот у семи областях.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY