detector.media
23.10.2017 13:17
Комісія з журналістської етики приєдналася до Міжнародної мережі етичної журналістики (EJN)
Комісія з журналістської етики приєдналася до Міжнародної мережі етичної журналістики (EJN)
Комісія з журналістської етики, яка є органом саморегуляції роботи журналістів і редакцій в Україні, стала частиною Міжнародної мережі етичної журналістики (EJN)

Про це повідомляє член Комісії з журналістської етики Олексій Погорелов з посиланням на офіційний сайт EJN. 

«Прийняття Комісії з Журналістської Етики до міжнародної Мережі Етичної Журналістики (EJN) – великий позитив та кредит довіри. Завдяки персональному внеску пана Ейдана Уайта, директора EJN, Комісія з Журналістської Етики отримала багато корисних порад для розвитку, зокрема й ту, що потрібно велику увагу приділяти медіації та роз'ясненням замість виконання будь-яких каральних функцій. Плекаємо надію, що наша участь у EJN надасть нам ще багато корисних ідей та можливостей, але також і дозволить зробити певний внесок у роботу самої EJN, бо з низки питань Україна сьогодні перебуває на передньому фронті. Багато з цих питань у сфері етичної журналістики», – зазначає Олексій Погорелов.

Міжнародна мережа етичної журналістики (EJN) –  це Коаліція з більш ніж 60 груп журналістів, редакторів, власників преси та груп підтримки медіа з усього світу, що постійно зростає. Коаліція зареєстрована як благодійна організація у Великій Британії, управляється Правлінням та має міжнародну мережу радників. Учасники Мережі представляють різні культури та медіа традиції, але поділяють переконання, що принципи етичної журналістики є універсальним та важливим ресурсом, який породжує повагу до демократії та прав людини.

Нагадаємо, Комісія з журналістської етики –  це орган, який дозволяє  обговорювати та пропонувати шляхи вирішення  конфліктних ситуацій базуючись на єдиному стандарті роботи Кодексі етики українського журналіста. Основним завданням Комісії є сприяння дотриманню професійних етичних стандартів в українських медіа та сприяння формуванню запиту суспільства на якісну журналістику.

Фото: Громадський простір

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY