detector.media
23.10.2017 12:23
У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку
У Одесі затримали підозрюваних у нападі в червні на відому журналістку
За словами начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, встановлено всі пов’язані з цим нападом обставини.

Одеські правоохоронці затримали двох чоловіків, які підозрюються у нападі в червні цього року на відому активістку і журналістку Світлану Підпалу.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Головне управління Національної поліції в Одеській області.

За словами начальника ГУНП в Одеській області Дмитра Головіна, підозрюваних встановлено й затримано в результаті цілого комплексу проведених слідчо-розшукових дій.

«Також встановлено всі обставини, пов’язані з цим нападом. Це було справою честі для правоохоронців Одеси», – підкреслив Головін.

Світлана Підпала є активною учасницею незалежного розслідування, яке проводить громадська комісія «Група 2 травня», створена в 2014 році після масових заворушень, що призвели до загибелі 48 осіб. Вона також бере активну участь у рухах «Генпротест» і «Зелений лист», у різних акціях протесту, спрямованих проти знищення зеленої зони та забудови узбережжя Чорного моря в Одесі. 

Як повідомляв «Детектор медіа», журналістку, блогерку «Думської», екоактивістку Світлану Підпалу побили 24 червня в центрі Одеси посеред дня двоє невідомих.

«Півгодини тому на мене напали біля мого будинку на Тираспольській.  У мене в руках був надувний дитячий м'яч і мобільний телефон, на плечі рюкзак. Нічого не вкрали. Бризнули балоном, потім били по обличчю», - повідомила Світлана Підпала.

Вона пов’язала напад зі своєю професійною діяльністю і громадянською позицією.

25 червня Одеська поліція розпочала кримінальне провадження за фактом нападу на місцеву журналістку, екоактивістку Світлану Підпалу, повідомив радник Головного управління Національної поліції (ГУ НП) в Одеській області Руслан Форостяк.
«Правоохоронці сприймають це цілком серйозно, усі розуміють, як важливо встановити причетних осіб, а головне мотиви. Наразі тривають невідкладні слідчі дії в провадженні за ознаками ст 125 ККУ, прямо зараз оперативно слідча группа вилучає відео з камер району, де стався напад», - написав він у своєму  Facebook.

Фото: «Думская»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY