detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
23.10.2017 11:06
Сьогодні суд розгляне питання щодо тимчасового арешту журналістки Жанари Ахмет – адвокат
Сьогодні суд розгляне питання щодо тимчасового арешту журналістки Жанари Ахмет – адвокат
Сьогодні, 23 жовтня, у Києво-Святошинському суді Київської області розглядатиметься питання про обрання «тимчасового арешту в рамках екстрадиційної процедури» для журналістки з Казахстану Жанари Ахмет, яку 21 жовтня затримали через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол

Про це «Детектору медіа» повідомив адвокат журналістки Владислав Грищенко.

За його словами, пані Ахмет мешкала у Святошинському районі Київської області, де і відбулося затримання.

«Її затримала поліція Київської області. Наразі вона знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання м.Вишгорода. Територіально там утримують затриманих у області», – сказав він.

Речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт затримання та місце перебування журналістки.

Адвокат пані Ахмет зазначив, що журналістка ще не має статусу біженця. Міра запобіжного заходу обиратиметься у Києво-Святошинському суді.

«Статусу поки що немає, заява розглядається компетентними органами. Процедура займає декілька місяців. Суд сьогодні після обіду», – додав він.

За словами пана Грищенка, син журналістки наразі перебуває у друзів.

«Дитина 2007 року народження, до речі – у нього скоро День народження, зараз під опікою друзів, як тимчасовий захід. Родичів в Україні немає», – додав авдокат.

Про своє затримання журналістка написала у Facebook.

Нагадаємо, 21 жовтня журналістку Жанара Ахмет затримали в Києві через те, що вона начебто перебуває у розшуку по лінії Інтерпол.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY