detector.media
22.10.2017 19:55
Стрічка «Випуск’97» Павла Острікова перемогла в Національному конкурсі фестивалю «Молодість. Пролог»
Стрічка «Випуск’97» Павла Острікова перемогла в Національному конкурсі фестивалю «Молодість. Пролог»
Режисер отримав статуетку «Золотий олень» і грошовий приз у розмірі 50 тисяч гривень.

Сьогодні, 22 жовтня, у столичному кінотеатрі «Київ» було оголошено переможця Національного конкурсу спеціальної події кінофестивалю «Молодість» – «Молодість. Пролог – 47». Ним став Павло Остріков – режисер стрічки «Випуск’97».

У центрі сюжету – дивакуватий Роман, який ремонтує телевізори та продає на ринку антени. Одного разу він зустрічає свою однокласницю, яку не бачив два десятки років. І тепер намагається не втратити її знову.

Продюсер фільму – Юрій Мінзянов. Головні ролі виконали Олександр Пожарський та Олеся Островська.

Як писав «Детектор медіа», короткометражна трагікомедія «Випуск’97» цього року здобула перемогу на Одеському міжнародному кінофестивалі, а також спеціальний приз кінофестивалю у Локарно.

Спеціальні відзнаки журі отримали фільми «Останній запис» режисерів Сипрієна Клеман-Дельмаса та Ігоря Косенка та «Ма» режисерки Марії Стоянової. 

Окрім вищезазначених фільмів, у Національному конкурсі «Молодість. Пролог – 47» взяли участь 16 короткометражних стрічок:

За словами організаторів, до відбіркової комісії цього року надійшло більше 300 робіт українських режисерів. 

До журі Національного конкурсу ввійшли: продюсер та режисер, засновник секції Панорама на Берлінському кінофстивалі Віланд Шпек, швейцарський продюсер Іван Мадео, продюсер компанії Solar Media Entertainment Сергій Лавренюк. 

Нагадаємо, у серпні цього року організатори Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» оголосили про зміни терміну щорічного проведення – замість жовтня кінофорум тепер проходитиме в останній тиждень травня. 

Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість-47» пройде 27 травня - 3 червня 2018 року.

Фото: прес-служба КМКФ «Молодість»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY