detector.media
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
20.10.2017 16:01
Одеський забудовник Бумбурас виводить свій канал на супутник
Одеський забудовник Бумбурас виводить свій канал на супутник
19 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила видати супутникову ліцензію телеканалу Olvia Sat (ТОВ «Реноме інет») одеського забудовника грецького походження Пантеліса Бумбураса.

ТОВ «Реноме інет» уже володіє ліцензіями на кабельне мовлення з логотипом Olvia в кабельних мережах Одеси та Маріуполя. Супутникова ліцензія передбачає мовлення каналу з логотипом Olvia Sat із супутника Amos-7 в Україні та інших країнах у межах зони впевненого прийому у відкритому некодованому вигляді.

Канал представляв Олексій Майоров, який наразі працює головним редактором і ведучим на іншому одеському телеканалі «Репортер».

Olvia Sat планує створювати програми для грецької меншини грецькою мовою, планує обмін досвідом і співпрацю з грецькими журналістами. Члени Нацради звернули увагу, що в презентації каналу йдеться, що в ефірі будуть «інформаційні/замовні програми», програма про Благодійний фонд Пантеліса Бумбураса та його «добрі справи», деякі програми порівнюються з програмами каналу Euronews. У програмні концепції каналу плануються 7 годин на добу фільмопоказу, і канал планує наповнювати їх виключно ліцензійним продуктом, зокрема планується показ грецьких фільмів мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Власниками телеканалу є одеський бізнесмен грецького походження, власник будівельної компанії «Гефест» та один з інвесторів ФК «Чорноморець» Пантеліс Бумбурас (98%) і генеральний директор будівельної компанії «Гефест» та гендиректор самого телеканалу Олександр Проценко (2%).

Нагадаємо, що раніше цей одеський кабельний телеканал мав назву КТК і входив до медіахолдингу «Козир Діджитал» одеського бізнесмена Олександра Козиря. Влітку 2016 року в ТОВ «Реноме інет» змінилися власники: компанію придбали Пантеліс Бумбурас і Олександр Проценко. А у квітні 2017 року компанія «Реноме інет» перейменувала свій телеканал КТК на Olvia, а також розширила його покриття: крім Одеси канал зайшов у кабельні мережі Маріуполя.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY