detector.media
20.10.2017 11:02
Компанія Ахметова має виплатити $82 млн пені за «Укртелеком»
Компанія Ахметова має виплатити $82 млн пені за «Укртелеком»
Господарський суд міста Києва прийняв рішення повернути 92,79% пакета акцій ВАТ «Укртелеком» у державну власність та стягнути з ТОВ «ЕСУ» $81,9 млн пені за невиконання інвестиційного плану

Про це повідомляє сайт ФДМУ.

«За результатом перевірки в лютому 2017 року встановлено невиконання компанією "ЕСУ" інвестиційного плану, який передбачав внесення впродовж 5 років інвестицій в сумі не менше ніж $450 млн», – прокоментував рішення суду керівник ФДМУ Віталій Трубаров.

За його словами, «Укртелеком» не виконав пряму умову договору, яка передбачала передачу телекомунікаційної мережі спеціального призначення у власність держави.

Пан Трубаров також зазначив, що закон про приватизацію не передбачає у разі повернення приватизованого об’єкту в державну власність жодної компенсації інвестору за придбаний пакет акцій, оскільки дана норма була вилучена ще у 2012 році.

Нагадаємо, Господарський суд Києва в четвер, 19 жовтня, за позовом Фонду держмайна вирішив розірвати укладений в березні 2011 року за підсумками приватизаційного конкурсу договір купівлі-продажу 92,79% «Укртелекому» з ТОВ «ЕСУ». Останнє заявило про намір оскаржити це рішення.

На фото - Рінат Ахметов

Фото: The Kiev Times

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY