detector.media
20.10.2017 09:00
Фільм Юрія Речинського «Січень – Березень» покажуть на кінофестивалі у Сан-Паулу
Фільм Юрія Речинського «Січень – Березень» покажуть на кінофестивалі у Сан-Паулу
Фільм Юрія Речинського «Січень — Березень» (Ugly), створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно, відібраний до конкурсної програми кінофестивалю Латинської Америки, 41-го МКФ у Сан-Паулу

На бразильському кінофестивалі фільм змагатиметься у конкурсній програмі «Нові режисери», повідомляє прес-служба Держкіно.

«Січень - Березень» (міжнародна назва «Ugly») - це художній дебют режисера Юрія Речинського, відомого своїм документальним фільмом «Хворісукалюди».

Драму спільного виробництва України та Австрії знімали у Кривому Розі та Відні. У фільмі зіграла Марія Гофштеттер, а також Лариса Руснак, Валерій Бассель та Влад Троїцький.

Оператори фільму – австрійці Вольфганг Талер та його син Себастіан Талер. Музику до фільму написав український композитор Антон Байбаков.

Українським виробником фільму є компанія продюсера Максима Асадчого «Пронто Фільм». З австрійського боку виробництвом фільму займалися Novotny Filmproduktion у співпраці з Ulrich Zeidl Filmproduktion.

Фінансову підтримку надали Держкіно, Австрійський кіноінститут та телеканал ORF.

Світова прем’єра фільму відбулася на кінофестивалі у Роттердамі, а українська прем’єра – у міжнародній конкурсній програмі Одеського кінофестивалю.

Нагадаємо, у квітні фільм отримав приз за найкращу операторську роботу на австрійському кінофестивалі Diagonale.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY