detector.media
17.10.2017 18:51
Після запуску телевежі у Бахмутівці мешканці Передільського на Луганщині налаштовують антени на українське мовлення - МІП
Після запуску телевежі у Бахмутівці мешканці Передільського на Луганщині налаштовують антени на українське мовлення - МІП
Моніторингова місія Міністерства інформаційної політики України проаналізувала стан телерадіомовлення на території Передільської сільської ради Станично-Луганського району Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба МІП.  

«Раніше село Передільське було інформаційно відрізане від України. В аналоговому і цифровому мовленні були присутні лише канали, які транслювалися з окупованої території. Після запуску телевежі у Бахмутівці ситуація поліпшилася: в ефірному мовленні з'явилися «1+1» та «UA|TV», а в пакеті цифрового телебачення «Т2» аж 12 українських каналів», - повідомив радник міністра з питань відновлення мовлення в зоні АТО, народний депутат України Олександр Бригинець, під головуванням якого здійснюється моніторингова місія.

За словами голови Передільської сільської ради Тетяни Кузьміної, мешканці села масово налаштовують антени. «Хтось вдало повернув антену і знайшов нові канали - розповідає іншим. Декому доводиться довго шукати, але все одно знаходять. Супутникове мовлення встановили близько 20% домоволодінь», - сказала пані Тетяна.

У відомстві нагадали, що за два роки роботи Комісії побудовано три телевежі - в Краматорську Донецької області (відкрито 5 грудня 2016), в Чонгарі Херсонської області (17 березня 2017 ) та у Бахмутівці Луганської області (22 серпня 2017).

Як повідомляв «Детектор Медіа», 12 червня прес-служба Луганської обласної держадміністрації повідомила, що сигнал із нової телевежі, нещодавно побудованої і відкритої в Бахмутівці Новоайдарського району Луганщини, перетинає передбачений радіус у 80 км і досягає міста Довжанськ.

Відкриття радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі надало можливість покриття українським телебаченням та радіомовленням не тільки населених пунктів вздовж лінії розмежування, а й частину тимчасово окупованих територій області, йдеться у повідомленні.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY