detector.media
17.10.2017 13:10
Юлія Тимошенко позивається до авторів журналістського розслідування про її ломбардний бізнес
Юлія Тимошенко позивається до авторів журналістського розслідування про її ломбардний бізнес
Юлія Тимошенко, голова фракції «ВО «Батьківщина» у Верховній Раді, вимагає зобов'язати журналістів спростувати інформацію про стосунок її родини до ломбардного бізнесу.

Юлія Тимошенко заперечує наявність у її сім'ї ломбардного бізнесу.

Про це вона заявила журналістам, повідомляє «Українська правда» з посиланням на Українські Новини.

«Ніколи в житті ні я, ні моя сім'я, ні будь-хто інший не мали відношення до будь-яких ломбардів. Я прошу спростувати це в прямому ефірі», - наголосила Тимошенко.

Вона подала до суду позивну заяву проти авторів журналістського розслідування і просить зобов'язати журналістів спростувати цю інформацію.

Видання нагадує, що раніше у журналістському розслідуванні програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» вказувалося, нібито сім'я Юлії Тимошенко отримала дохід у 2,4 мільйони гривень від кіпрської компанії Diafox Consulting Limited, на яку в Україні оформлено мережу ломбардів «Дешева готівка». Центральний офіс ломбарду розташований у партійний будівлі, «захищеній» депутатською приймальнею обранця від БЮТу Сергія Власенка. Ломбард засновано 2013 року.

Як повідомляв «Детектор Медіа», секретар Ради Національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов подав до суду на медіахолдинг ТРК «Люкс» («24 Канал», «Радіо Люкс» і «Радіо Максимум»), журналістів-розслідувачів Дениса Бігуса і Надію Бурдєй, а також Інтернет-видання «Українська правда» і вимагає спростування недостовірної інформації.

Пан Турчинов оскаржує свою причетність до діяльності фінансових компаній ТОВ «Абсолют Фінанс», ТОВ «Магнат», ТОВ «Октава Фінанс» та їх власників, а також впливу на податкові органи з метою ухилення вищезазначених компаній від сплати податків.

Йдеться про журналістське розслідування програми «Наші гроші з Денисом Бігусом», яке вийшло в ефірі 24 каналу на початку травня 2017 року. Також воно було продубльовано на сайті «Української правди».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY