detector.media
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
17.10.2017 14:19
Суд обрав запобіжний захід азербайджанському журналісту Гусейнлі, якого затримали в «Борисполі» (ДОПОВНЕНО)
Суд обрав запобіжний захід азербайджанському журналісту Гусейнлі, якого затримали в «Борисполі» (ДОПОВНЕНО)
Сьогодні, 17 жовтня, Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову) у вигляді 18 діб арешту

Про це  «Детектору медіа» повідомив адвокат жураліста Дмитро Мазурок.

«Ми, на жаль, не встигли з подачею документів (щодо статусу біженця – ДМ) і його затримали на 18 діб. Його будуть утримувати у Лук’янівському СІЗО», – сказав він та зазначив, що подаватиме апеляцію.

«Це непоганий варіант, що його арештували на 18 діб. Суддя керувався Конвенцією. Тобто дали не 40, а 18 днів. За цей час будуть нормально підготовлені всі документи», – повідомила «Детктору медіа» державний адвокат Алла Саламатова. – Будемо подавати апеляцію».

За словами пані Саламатової, прокуратура також подаватиме апеляцію, «бо їх не влаштовує, що суд дав 18 діб арешту, а не 40, як вони просили».

Нагадаємо, вранці 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY