detector.media
16.10.2017 16:03
Дуров збирається оскаржити рішення суду РФ оштрафувати Telegram через відмову розкрити ФСБ дані користувачів
Дуров збирається оскаржити рішення суду РФ оштрафувати Telegram через відмову розкрити ФСБ дані користувачів
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров вважає вимогу російської ФСБ про надання ключів для декодування листування користувачів неконституційною і такою, яку неможливо реалізувати технічно.

Таким чином він прокоментував рішення суд Москви оштрафувати месенджер Telegram на 800 тисяч рублів за відмову надати ФСБ відповідний доступ, повідомляє «Громадське ТБ».

«Окрім того, що вимоги ФСБ не реалізовуються технічно, вони суперечать 23 статті Конституції РФ. Прагнення ФСБ отримати доступ до особистого листуванні є спробою розширити свій вплив за рахунок конституційного права громадян», – йдеться у зверненні.

Також Павло Дуров зауважує, що рішення Міщанського суду про штраф може бути оскаржене. Він також закликає до співпраці юристів, які хотіли б цим зайнятися. «Протягом кількох днів виберемо команду, яка має максимальний досвід в такого роду справах», – написав він.

Раніше Міщанський суд Москви оштрафував месенджер Telegram на 800 тисяч рублів (близько 370 тисяч гривень) за відмову від передачі ФСБ інформації, яка дозволяє декодувати листування користувачів.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що у Росії поки що не обговорюють блокування месенджера Telegram.

Нагадаємо, наприкінці вересня засновник Telegram Павло Дуров розповів, що ФСБ склала адміністративний протокол на Telegram за невиконання вимог про розшифровування повідомлень користувачів.

Федеральна служба безпеки Росії відправила в Telegram запит з вимогою розшифрувати повідомлення користувачів згідно з «антитерористичними» законами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY