detector.media
16.10.2017 10:01
На КНДР працюють понад шість тисяч хакерів - The New York Times
На КНДР працюють понад шість тисяч хакерів - The New York Times
У розпорядженні Північної Кореї є «армія» з більш ніж 6 тисяч хакерів, які діють ефективно і постійно вдосконалюють свої навички.

Про це пише газета The New York Times (NYT), яку цитує «Укрінформ».

За її даними, КНДР, крім ракетно-ядерних розробок, таємно створила кіберпрограму, здатну допомагати викраденню сотень мільйонів доларів і викликати глобальний хаос в інтернеті. Кібератаки не підпадають під режим міжнародних санкцій щодо КНДР та ідеально підходять для країни, яка перебуває в ізоляції, відзначає видання.

«Низька вартість, можливість асиметричних дій, а також певний ступінь анонімності і прихованості. Такий інструмент здатний створювати загрозу великим секторами державної інфраструктури та приватним інфраструктурним об'єктам. І це засіб заробітку»,— заявив NYT колишній заступник директора Агентства національної безпеки США Кріс Інгліс.

У Пхеньяна найрезультативніша киберпрограма на планеті, вважає він, але не через її технічну складність, а через низькі витрати.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що північнокорейські хакери зламали комп'ютерну систему Міноборони Південної Кореї і викрали понад 230 гігабайтів секретних документів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY