detector.media
15.10.2017 17:01
Спікер парламенту Німеччини висловив солідарність із Сенцовим і Серебренниковим
Спікер парламенту Німеччини висловив солідарність із Сенцовим і Серебренниковим
Голова німецького Бундестагу Норберт Ламмерт висловив солідарність із ув'язненим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим і російським режисером Кирилом Серебренниковим, який перебуває під домашнім арештом.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Не можна говорити про важливість плюралізму, але при цьому не давати журналістам, діячам культури всередині країни проявляти плюралізм. Це відбувається в багатьох країнах світу, зокрема, в країнах-членах МПС. На жаль, це відбувається і в Росії. Від імені німецької делегації я хотів би висловити нашу солідарність із людьми, як Серебренников і Сенцов, де б ці люди не перебували», – сказав Норберт Ламмерт, виступаючи на засіданні 137-ї Асамблеї Міжпарламентського союзу.

Нагадаємо, два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

9 вересня правозахисники повідомили, що режисер Сенцов перебуває в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. 11 вересня з'явилася інформація, що Сенцова вивезли у невідомому напрямку. 

12 вересня стало відомо, що Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

1 вересня Олег Сенцов надіслав листа із СІЗО Тюмені, в якому повідомив, що його етапують у виправну колонію в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Лист опублікувала російська правозахисниця Зоя Свєтова на сайті організації «Открытая Россия».

Як повідомляв «Детектор Медіа», український режисер Олег Сенцов 27 вересня у листі своїм знайомим із СІЗО у російському місті Кірові підтвердив, що з колонії в Якутії його везуть на півострів Ямал.

Нагадаємо, режисер Серебренников був затриманий у Санкт-Петербурзі 22 серпня і доставлений до Москви. Слідство вважає, що він організував розкрадання 68 млн руб, виділених для заснованої ним театральної трупи «Сьома студія». Серебренников відкидає звинувачення на свою адресу. На його підтримку виступили російські театральні і громадські діячі, а в день засідання кілька сотень людей прийшли підтримати режисера до будівлі Басманного суду в Москві.

23 серпня пана Серебренникова помістили під домашній арешт.

4 вересня суд частково задовольнив апеляційну скаргу адвоката та дозволив Серебренникову щоденні прогулянки з 18:00 до 20:00.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY