detector.media
14.10.2017 13:09
Олега Сенцова доправили до колонії за Полярним колом
Олега Сенцова доправили до колонії за Полярним колом
Стала відома поштова адреса колонії в російському Заполяр'ї, в яку було доправлено незаконно засудженого і ув’язненного в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«629400 Росія, Ямало-Ненецький автономний округ, м. Лабитнанги, вулиця Північна, 33, ІК-8. Сенцову Олегу Геннадійовичу, 1976 р.н. Поки що не зрозуміло, що там з цензурою і чи будуть доходити листи. Іншої інформації у мене немає. Навіть не питайте», - написала у Facebook сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Цей пост коментує челябінська правозахисниця Тетяна Щур, до сім'ї якої надійшов останній лист від Олега Сенцова: «Просто треба писати і вкладати конверти і папір. І сподіватися».

Раніше відомий російський адвокат Марк Фейгін заявив, що етапування Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізоляцію українського політв'язня.

Нагадаємо, два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

9 вересня правозахисники повідомили, що режисер Сенцов перебуває в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. 11 вересня з'явилася інформація, що Сенцова вивезли у невідомому напрямку. 

12 вересня стало відомо, що Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

1 вересня Олег Сенцов надіслав листа із СІЗО Тюмені, в якому повідомив, що його етапують у виправну колонію в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Лист опублікувала російська правозахисниця Зоя Свєтова на сайті організації «Открытая Россия».

Як повідомляв «Детектор Медіа», український режисер Олег Сенцов 27 вересня у листі своїм знайомим із СІЗО у російському місті Кірові підтвердив, що з колонії в Якутії його везуть на півострів Ямал.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY