detector.media
13.10.2017 18:27
Держкіно анулювало прокатні посвідчення трьох фільмів компанії «Маркер Медіа»
Держкіно анулювало прокатні посвідчення трьох фільмів компанії «Маркер Медіа»
У п’ятницю, 13 жовтня, Державне агентство України з питань кіно анулювало державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування та скасувало державну реєстрацію телефільмів «Мої чужі діти» (режисер В. Нетецький), «Дзвінок з минулого» (режисер С. Васьковський) та «Любов не обдуриш» (режисер А.Задворний).

Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно.

Рішення було прийняте на підставі ст. 15 ЗУ «Про кінематографію» і пункту 12 Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 серпня 1998 року №1315.

Статтею 15 ЗУ «Про кінематографію» регламентовано перелік підстав щодо відмови у видачі державного посвідчення на право розповсюдження  і демонстрування фільмів, а також анулювання та скасування державної реєстрації, в тому числі у разі виявлення у документах, поданих суб’єктом кінематографії, недостовірних відомостей.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 12 жовтня Державне агентство України з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсним прокатне посвідчення, видане ТОВ «Маркер Медіа» на фільм «Всупереч усьому» режисера Задворного. Заступник голови Держкіно Сергій Неретін повідомив «Детектору Медіа», що стрічку було показано на каналі «Україна».

«Прокатне посвідчення анульовано за подачу недостовірних даних. Ми уточнили і виявили, що це російський продукт, а не україно-російський, як його нам подавали. Власне це було причиною ануляції, – сказав він.

За словами пана Неретіна, Держкіно проводить перевірку усіх прокатних посвідчень, виданих ТОВ «Маркер Медіа».

«Ми перевіряємо прямо сьогодні усі стрічки, видані на цю компанію. Я думаю, що до кінця дня на нашому сайті ви побачте ще одну заяву», – додав він. Як бачимо, так і війшло. 

Нагадаємо, у липні 28 липня Державне агентство з питань кіно анулювало прокатне посвідчення серіалу «Круговорот» («Круговерть»), який анонсував до показу телеканал «Україна». Підстава анулювання – недостовірна інформація в поданих правовласником для отримання прокатного посвідчення документах. 

Фото: кадр із фільму «Мої чужі діти» 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY