detector.media
13.10.2017 15:52
У соцмережах запустили флешмоб із вимогою пустити лікарів до затриманого у Білорусі українця Павла Гриба (ФОТО)
У соцмережах запустили флешмоб із вимогою пустити лікарів до затриманого у Білорусі українця Павла Гриба (ФОТО)
Користувачі соціальної мережі Facebook публікують фото з плакатами, де вони закликають російську владу допустити лікарів до затриманого у Білорусі українця Павла Гриба.

Про це повідомляє Громадське радіо.  

Ініціаторками акції стали адвокатка Євгенія Закревська та сестра Павла Ольга Гриб. Ольга Гриб закликала постити фото під хештегами #freeHryb #UADoctorsForHryb #PavloGryb.

«Потрібно домогтися, щоб РФ пустила лікарів до Павла Гриба. Поки вони ще там. Павло ДОСІ (вже півтора місяці!) не отримує лікування. Йому досі не дозволяють передати ліки. Він гірше виглядає і гірше почувається. Його здоров’я і життя в реальній небезпеці», — написала пані Закревська.

Нагадаємо, наприкінці серпня радник глави Синодального управління військового духовенства Української православної церкви Київського патріархату Ігор Гриб заявив, що 24 серпня його 19-річного сина, який поїхав до Гомеля на зустріч зі знайомою, викрали співробітники ФСБ Росії. 7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону отримало повідомлення від ФСБ Росії в Краснодарському краї про тримання Гриба в Краснодарі. Він перебуває в російському СІЗО за звинуваченням у тероризмі. Жовтневий районний суд Краснодара заарештував Павла до 17 жовтня.

Батько Гриба підкреслював, що тримання його сина в СІЗО без ліків «може привести до фатальних наслідків». 14 вересня адвокат Гриба повідомив, що йому передали продукти і речі, але питання передачі ліків вимагає окремого узгодження.

12 жовтня українських лікарів, які поїхали до РФ, не пропустили до Павла Гриба. Його батько розповів, що РФ не дозволяє передавати Павлу навіть медикаменти.

Сьогодні українські лікарі вдруге спробують потрапити до Павла Гриба, написала координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак.

«Флешмоб доступу не забезпечить, але приверне увагу до порушення Росією її міжнародних зобов’язань і, можливо, все ж таки збільшить шанси на потрапляння медиків до Павла», — зазначила Томак.

Ігор Котелянець

Оксана Михалевич

Яким Пирогов

На фото: Марія Томак і Ольга Решетилова 

Фото: Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY