detector.media
13.10.2017 14:51
У Чернівцях на журналістів телеканалу ТВА напали, коли вони знімали сюжет про виселення з квартири
У Чернівцях на журналістів телеканалу ТВА напали, коли вони знімали сюжет про виселення з квартири
Донька нової власниці квартири намагалась видерти з рук оператора камеру, звинувачувала поліцейських у продажності та погрожувала влаштувати підпал.

У Чернівцях знімальній групі місцевого телеканалу ТВА – журналістці Юлії Стеранці та оператору Денису Жиряду – перешкоджали у виконанні професійної діяльності під час зйомки сюжету про виселення зі спірної квартири.

Про це повідомляє ІМІ з посиланням на сюжет компанії, оприлюднений на сторінці каналу у Facebook.

Знімальна група робила сюжет про виселення зі спірної двокімнатної квартири жінки з двома неповнолітніми дітьми. Нова власниця квартири привела з собою молодиків у спортивному, які виламали двері. При цьому на місці події не було ані виконавчої служби, ані служби у справі дітей, йдеться у сюжеті.

«Коли ми приїхали на місце події, двері квартири уже були навстіж, а поліцейські намагалися розібратися у тому, що відбувається. Як тільки оператор увімкнув камеру, донька нової власниці квартири кинулася на нас і почала видирати з рук оператора апаратуру. Жінка поводила себе неадекватно, почала звинувачувати поліцейських у продажності та взагалі погрожувала спалити квартиру», – йдеться у сюжеті.

Після цього журналісти каналу написали заяву до поліції про перешкоджання законній професійній діяльності.

У коментарі ІМІ керівник телеканалу ТВА Вадим Пелех повідомив, що за цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1. ст. 171 Кримінального кодексу України. «Сьогодні ми отримали листа від поліції, в якому нас просять повідомити, чи справді працюють ці журналісти на нашому каналі, чи були направлені на місце події для виконання редакційного завдання. Ми якраз готуємо їм відповідь», – розповів Пелех.

Як повідомляв «Детектор Медіа», за 9 місяців 2017 року експерти ІМІ зафіксували 206 порушень свободи слова (без окупованих територій Криму та Донбасу). Найбільшу кількість порушень було скоєно у категоріях перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (64 випадки), обмеження доступу до інформації (31 випадок), та погроз і залякування журналістів (26).

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY