detector.media
13.10.2017 09:24
Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу
Джамала висловила підтримку засудженим Семені, Умерову та Чийгозу
Співачка Джамала, яка стала послом доброї волі Міжнародної організації з міграції в ООН, висловила слова співчуття і підтримки засудженим в Криму лідерам кримськотатарського національного руху Ахтему Чийгозу й Ільмі Умерову, а також кримському журналісту Миколі Семені

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

«Мені шкода, що саме так кримська влада закриває роти, що саме так вони розмовляють з хворими і літніми людьми», – зазначила співачка.

Вона також сказала, що не знає, як підтримувати репресованих кримчан і відчуває себе безпорадною, оскільки «навіть відомі політики нічого не можуть зробити».

Зазначимо, Європарламент вимагає від російської влади припинити репресії проти представників кримськотатарського народу та українців у Криму і закликає негайно звільнити всіх протиправно ув’язнених Кремлем українських політичних заручників.

Нагадаємо, в квітні 2016 року російська ФСБ в окупованому Криму провела обшук і порушила кримінальну справу проти позаштатного журналіста «Радіо Свобода» Миколи Семени за статтю, у якій начебто містяться «заклики до порушення територіальної цілісності РФ». Після цього журналіста кілька годин допитували у ФСБ. Згодом його відпустили під підписку про невиїзд.

22 вересня підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені. Журналісту призначено покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном на три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

Фото: "События"

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY