detector.media
12.10.2017 14:37
Відомий адвокат розповів, навіщо Олега Сенцова етапують на Ямал
Відомий адвокат розповів, навіщо Олега Сенцова етапують на Ямал
Етапування незаконно засудженого і ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова в колонію міста Лабитнанги в Ямало-Ненецькому автономному окрузі може мати на меті ізолювати українського політв'язня, вважає відомий російський адвокат Марк Фейгін.

Таку думку Марк Фейгін висловив у ефірі ObozTV, повідомляє Обозреватель. 

«Я вам скажу, що його просто намагаються подалі прибрати, щоб він був взагалі в ізоляції. Це дійсно дуже ізольоване місце, туди не долетиш, не доїдеш. Взимку там Об замерзає і по ній тільки на санях. Я думаю, що його прибирають подалі, щоб про нього менше говорили», - сказав пан Фейгін.

Він також припустив, що таке рішення могло бути і помстою слідства за гучний резонанс навколо цієї справи.

Крім того, адвокат виключив будь-яку можливість втечі Сенцова з колонії.

«Я вам скажу, що взагалі з колонії в Росії втекти неможливо. Це система таборів. Там немає свободи взагалі ніякої. Тому – ні», - заявив Марк Фейгін.

Як повідомляв «Детектор Медіа», український режисер Олег Сенцов, незаконно засуджений і ув’язнений в Росії, 27 вересня написав листа своїм знайомим із СІЗО у російському місті Кірові, повідомивши, що з Якутії його везуть на Ямал через Сибір і Урал. 

«...Маю намір не тільки подивитися Об, але і тимчасово оселитися десь в районі її впадання в однойменну Губу! :))). Назва місця - Лабитнанги (сподіваюся, що правильно написав), це десь поруч з ХАРП, «Полярною совою» і полярними ведмедями. Гарантують полярну ніч і північне сяйво. Як на мене, то було б дуже нерозумно відмовлятися від такої втішної  пропозиції, тим більше що моєї думки ніхто особливо не питав :))», - написав Олег Сенцов. 

Нагадаємо, два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

9 вересня правозахисники повідомили, що режисер Сенцов перебуває в іркутському СІЗО, хоча до цього він відбував покарання у виправній колонії в Якутську. 11 вересня з'явилася інформація, що Сенцова вивезли у невідомому напрямку. 

12 вересня стало відомо, що Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

1 вересня Олег Сенцов надіслав листа із СІЗО Тюмені, в якому повідомив, що його етапують у виправну колонію в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Лист опублікувала російська правозахисниця Зоя Свєтова на сайті організації «Открытая Россия».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY