detector.media
12.10.2017 14:34
Порошенко у Стразбурзі згадав політв’язнів Сенцова, Сущенка, Кольченка та Козловського
Порошенко у Стразбурзі згадав політв’язнів Сенцова, Сущенка, Кольченка та Козловського
Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію та сепаратистів на Донбасі у тому, що вони продовжують утримувати українських заручників

Про це він заявив під час виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Стразбурзі, повідомляє українська служба BBC.

За словами Порошенка, кількість українських заручників у Росії, непідконтрольних Києву районах Донбасу та Криму перевищує сотню і «не припиняє збільшуватися».

«Не можу не згадати наших політв'язнів – Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка, Ігоря Козловського та багатьох інших», – сказав він та зазначив, що Росія не виконує зобов'язання за Мінськими угодами.

Нагадаємо, на початку жовтня Європарламент вимагав від російської влади припинити репресії проти представників кримськотатарського народу та українців у Криму і закликав негайно звільнити всіх протиправно ув’язнених Кремлем українських політичних заручників.

Власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву. 25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку, який незаконно утримується в Росії.

Два роки тому, 25 серпня 2015 року, Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. 12 вересня стало відомо, що Олега Сенцова, незаконно засудженого і ув’язненого в Росії, етапували з іркутського СІЗО в Челябінськ.

Фото: BBC

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY