detector.media
12.10.2017 13:14
Сергій Лойко приєднався до команди Прямого каналу
Сергій Лойко приєднався до команди Прямого каналу
Журналіст, письменник, документаліст Сергій Лойко приєднався до команди Прямого каналу. Він зніматиме для телеканалу документальні фільми, повідомила «Детектору медіа» генеральна директорка Прямого каналу Євгенія Захарова.

За словами пана Лойка, він прийняв пропозицію керівників Прямого каналу Євгенії Захарової та Олексія Семенова про співпрацю та хоче зробити свій внесок в успіх нового телеканалу.

Цитуємо коментар Сергія Лойка, наданий прес-службою Прямого каналу, в повному обсязі мовою оригіналу:

«После двух лет, посвященных художественной литературе (чукча не читатель, а писатель), я уже ни думал ни гадал, что когда-нибудь вернусь в журналистику. Но, как говорится, бес попутал. Горбатого никакая художественная литература не исправит. Свобода слова и возможность говорить это слово каждый день — это такой наркотик, от которого нет спасенья. Заглянув на огонек к своим старым добрым знакомым Евгению Киселеву и Матвею Ганапольскому в их новый дом на 24-й поверх киевского небоскреба Парус, на телеканал с простым и прямым названием “Прямой”, я был просто потрясен увиденным (первый и последний раз я был тут два месяца назад). На месте сияющей панорамами моего любимого Киева пустоты я обнаружил сказочное королевство прямых зеркал. Я был ослеплен светом софитов, оглушен энергетикой прямого эфира, который распространяется на все пространство гигантского этажа, где ни одна дверь не закрывается, потому что дверей просто нет. В итоге, с головой и сердцем, в мгновение ока наполнившимися чистейшим кислородом творческой свободы слова, я принял предложение руководителей канала Евгении Захаровой и Алексея Семенова о сотрудничестве, о чем нисколько не сожалею, а наоборот, чему несказанно рад. Надеюсь, мой журналистский опыт придется здесь ко двору, и я смогу внести свой вклад в успех нового телевизионного канала, набирающего недюжинную силу ни по дням, а по часам».

Сергій Лойко – російський журналіст і фотограф, який співпрацював з американськими ЗМІ. Висвітлював війну на сході України як кореспондент The Los Angeles Times. Він єдиний іноземний кореспондент, який побув у Донецькому аеропорту під час його оборони українськими бійцями. Журналіст отримав у США низку журналістських нагород за свої матеріали з України. У 2015 році міністр інформаційної політики Юрій Стець пропонував пану Лойку стати його заступником, але журналіст відмовився.

У 2015 році в Україні вийшов друком роман Сергія Лойка «Аеропорт» про захисників Донецького аеропорту, написаний на основі реальних подій. У 2017 році вийшов другий роман Сергія Лойка «Рейс», події якого розгортаються навколо трагедії малайзійського «Боїнга» рейсу МН-17, збитого бойовиками на Донбасі.

Нагадаємо, Прямий канал запустився 24 серпня на базі переформатованого телеканалу Tonis, який навесні змінив власника: його придбав політик і бізнесмен Володимир Макеєнко. Формат каналу – інфотеймент.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY