detector.media
12.10.2017 12:31
Ладижинська міськрада позбавила «Радіо Ладижин» фінансування
Ладижинська міськрада позбавила «Радіо Ладижин» фінансування
Ладижинська міська рада (Вінницька область) одностайно внесла зміни до місцевого бюджету на 2017 рік, якими остаточно припинила фінансування комунального підприємства «РК «Лада» (радіо Ладижин).

Про це повідомляє Lada.FM.

Депутати міськради на сесії 10 жовтня так і не розглянули звернення від трудового колективу РК «Лада», у якому колектив запропонував як альтернативу скороченню фінансування та штатної чисельності радіокомпанії внести цілісний майновий комплекс комунального підприємства до Переліку об’єктів комунальної власності, що підлягають відчуженню шляхом викупу трудовим колективом. Хоча перед початком сесії кожному депутату вручили віддруковане звернення до депутатів від трудового колективу РК «Лада».

Ладижинські депутати без будь-якого обговорення і надання слова представникам трудового колективу проголосували за відмову у внесенні радіокомпанії до переліку таких, що можуть бути приватизовані, «у зв’язку із недоцільністю приватизації зазначеного комунального майна».

«Як стало відомо пізніше, на засіданнях депутатських комісій була поширена неправдива інформація: нібито йдеться про приватизацію частини приміщення дитячого садка «Казка», в якому розташована радіокомпанія «Лада». Водночас до цілісного майнового комплексу це приміщення не відноситься, позаяк не стоїть на балансі КП «РК «Лада», а лише орендується», – пише  видання.

Як писав «Детектор медіа», на початку вересня Ладижинська міська рада Вінницької області вирішила скоротити колектив «Радіо Ладижин» (103,9 МГц) з 10 до 5,25 ставок. Директор радіостанції заявив про упередженість і тиск на редакцію та журналістів.

Згодом посадовці Ладижинської міської ради подали до міського відділу Національної поліції заяву про вчинення керівництвом радіокомпанії кримінального правопорушення.

10 жовтня колектив комунального підприємства «РК “Лада”» звернувся до Ладижинської міської ради з проханням скасувати рішення виконкому щодо скорочення колективу та припинення фінансування радіокомпанії. Працівники радіокомпанії звернулись до міської ради із заявою про викуп (приватизацію) цілісного майнового комплексу комунального підприємства

Про це йшлося у зверненні колективу до депутатів міськради. У заяві колектив повідомляв, що фінансування комунального підприємства припинили заднім числом – з серпня 2017 року. 

Фото: Lada.FM

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY