detector.media
12.10.2017 11:55
Узбецький журналіст Нарзулло Охунжонова заслуговує на захист – Freedom House Ukraine
Узбецький журналіст Нарзулло Охунжонова заслуговує на захист – Freedom House Ukraine
Директор програм країн Євразії у Freedom House Марк Берендт вважає, що уряд України має негайно звільнити узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова з-під варти та терміново розглянути його запит на отримання притулку

У зв'язку з погіршенням стану здоров'я узбецького журналіста Нарзулло Охунжонова, заарештованого 20 вересня, який разом із сім'єю шукає політичного притулку в Україні, Freedom House звернулась до української влади

«Звинувачення, вказані в ордері Інтерполу на арешт, які йому висуває уряд Узбекистану, є очевидно політично вмотивованими та слугують ще одним доказом того, як авторитарні режими використовують у своїх цілях систему Інтерполу з метою переслідування політичних опонентів, журналістів, правозахисників та інших. Україна зміцнить свою позицію на шляху розвитку демократії, запропонувавши притулок та захист для переслідуваних», – йдеться в заяві організації.

Як повідомляв «Детектор Медіа» з посиланням на адвоката Олексія Федорова, 25 вересня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тимчасового арешту на 40 діб узбецькому журналістові Нарзулло Охунжонову, який 20 вересня попросив політичного притулку в Україні. Він перебуває у міжнародному розшуку Інтерполу, оголошеному Республікою Узбекистан за фактом шахрайства у 2009 році у розмірі 2 тисячі доларів. На цій підставі його затримали прикордонники в аеропорті «Жуляни».

До Києва узбецький журналіст прибув із Туреччини із дружиною та п’ятьма неповнолітніми дітьми. Його родина наразі також перебуває в столиці України.

Призначений на понеділок, 9 жовтня, розгляд скарги на тримання під вартою Нарзулло Охунжонова, який шукає притулку в Україні, в Апеляційному суді Києва не відбувся. Засідання перенесено на 19 жовтня.

9 жовтня стало відомо, що суд переніс розгляд скарги на тримання в СІЗО узбецького журналіста Охунжонова.

На фото: Нарзулло Охунжонов

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY