detector.media
11.10.2017 09:57
Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола
Визначено лауреата цьогорічної премії імені В'ячеслава Чорновола
Перемогу здобула робота-диптих (книга разом із компакт-диском) заслуженого журналіста зі Львова Зіновія Суходуба «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою)

10 жовтня на засіданні Комітету з премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, яке відбулося в Держкомтелерадіо, визначено переможця конкурсу.

Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.  

Серед 11 публіцистичних творів, поданих на здобуття премії, перемогу здобула робота-диптих (книга разом із компакт-диском) заслуженого журналіста із Львова Зіновія Суходуба «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою), що вийшла у львівському видавництві «Апріорі» в 2016 році. Автор пропонує читачеві та слухачеві свій погляд на винятковість особистості класика української літератури – Ліни Костенко, діалоги з якою, зокрема, про постать В’ячеслава Чорновола, дають можливість читачам сповна відчути дух епохи боротьби за незалежність України.

Диплом лауреату премії 2017 року вручатиметься у грудні, напередодні дня народження В’ячеслава Чорновола. 

Члени журі відзначили високий рівень робіт, які надійшли цього року на здобуття премії. Це, зокрема, колективна робота журналістів Сумської філії ПАТ «НСТУ» та Центру інтернет-телебачення Сумського державного університету «Телемарафон: герої нації», який проходив у прямому ефірі  на телеканалі UA: Суми. Чотиригодинний марафон мав на меті  привернути увагу суспільства до руху опору Голодомору 1932-1933 років.

Також увагу комітету привернула стаття журналістки телеканалу  «1+1» Дарини Рогачук  «За покликом рідної крові. Знайти родинну історію в архівах КДБ», оприлюднена в інтернет-виданні «Історична правда». Авторка розповідає історію своєї бабусі Марії Рогачук, яка була вислана в 1949 році  до Сибіру. Причина її арешту була загадкою для родини, бабуся не хотіла про це розповідати. Працюючи з архівами НКВС, автор розкриває сімейну таємницю: причиною арешту був  зв’язок молодої вчительки села Ланівці Тернопільської області із українським національним повстанським рухом.

Як повідомляв «Детектор Медіа», за премію змагалися публіцистичні статті, надруковані в газетах «Голос України», «Час і Події» (Чикаго, США), «Новий шлях» (Канада), у літературно-краєзнавчому збірнику «Русалка Дністрова», в інтернет-виданнях «Історична правда», «iSport.ua»; телевізійні та радіопроекти, що вийшли в ефір телеканалу «Тоніс», Вінницької, Сумської, Хмельницької філій НСТУ. Члени журі розглянули мультимедійний проект «Локомотив Європа», що містить в собі текст, фото, відео і розповідає про спільне минуле і сучасне міст Європи, які в 1866 році з’єднала залізниця з Буковини до столиці Австро-Угорської імперії.

Зі списком усіх висунутих на премію імені Чорновола робіт можна ознайомитись на офіційному веб-сайті  Держкомтелерадіо за посиланням

Фото: Львівська газета

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY