detector.media
10.10.2017 19:33
НСЖУ разом з «Укрпоштою» запускає «гарячу лінію» реагування на проблеми поштової доставки газет
НСЖУ разом з «Укрпоштою» запускає «гарячу лінію» реагування на проблеми поштової доставки газет
Претензії щодо якості доставки періодики, роботу відділень у регіонах та інші питання взаємодії редакцій і ПАТ «Укрпошта» прийматимуться на «гарячу лінію», яку запускає Національна спілка журналістів України (НСЖУ) у співпраці з поштовиками.

Про це було домовлено в ході зустрічі редакторів національних та регіональних газет і журналів з керівництвом Укрпошти, яка відбулася в НСЖУ, повідомляє прес-служба Спілки.

Адреса для звернення редакцій щодо якості поштової доставки газет - http://bit.ly/2xwKu3n.

Як наголосив перший заступник генерального директора ПАТ «Укрпошта» Олександр Чернявський, показники передплати у цьому році засвідчують, що вдалося досягти певної стабілізації зі зниженням тиражів друкованих видань. Так, станом на 1 липня 2017 року було передплачено 9 млн 661,91 примірників газет і журналів. Серед них 57% - загальнонаціональні, 42,9% - місцеві, 0,005% - зарубіжні.

За словами представників «Укрпошти», підприємство у 2017 році реорганізувало свій Контакт-центр, відтепер звернення приймаються не тільки за телефоном, а й у соціальних мережах, на адресу електронної пошти.

Однак, за словами редакторів, залишається багато проблем, які потребують вирішення. Щонайперше – це своєчасність доставки періодичних видань. Про це зазначив, зокрема, заступник головного редактора газети «Голос України» Сергій Демський. За його словами, щоденна газета доставляється інколи тричі на тиждень, а в окремих районах – раз на тиждень.

«По Україні іде тотальне знищення сектору передплати. Раніше ці структури робили серйозну роботу, сьогодні вони ліквідуються у районах, переводяться на рівень обласного центру. Мені здається, що тут треба "Укрпошті" звернути увагу і зберегти ці сектори. Повноваження на підписання угод про передплату з бюджетними організаціями передано на сьогоднішній день до керівників обласних центрів. До нас звертається багато людей, які передплати роблять за такими угодами, і цей процес затягується. Раніше це було на рівні ЦПЗ, зараз тільки директор обласної пошти має право підписувати. Мені здається, це ускладнює і затягує процес», – сказав він.

Головна редакторка газети «Вісник Городищини» (Черкаська область) Ольга Дяглюк скаржиться також на те, що у відділеннях «Укрпошти» оператори часом навіть не хочуть приймати передплату.

Брак листонош та закриття відділень – ще одна з проблем, які гальмують передплату. На це звернула увагу Ірина Лупещенко, головна редакторка газети «Вісті Тепличчини» (Вінницька область).

«У селі поштове відділення – це такий собі міні-інформаційний центр, куди сходяться люди. Тому і держава має робити все, щоб їх зберегти. Бо людей позбавляють взагалі всього. Тут вони сходяться, спілкуються. Ми просто просимо вас не скорочувати відділення. У нас є одне село, де чоловік-листоноша просто додому отримує кореспонденцію, і до нього сходяться всі люди, розбирають ці газети», – наголосила вона.

Як зазначив голова НСЖУ Сергій Томіленко, дуже важливо, аби «Укрпошта» вчасно реагувала на ті проблеми, з якими стикаються редакції. Саме тому Спілка запроваджує «гарячу лінію», куди редакції зможуть надсилати свої претензії чи проблемні ситуації.

Олександр Чернявський запевняє, що кожен такий випадок буде оперативно розглядатися.

Нагадаємо, Дирекція УДППЗ «Укрпошта» готова запропонувати друкованим виданням знижку на оформлення передплати, якщо її здійснюватимуть самі редакції газет і журналів.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY